Zdravím Na ruce mám ránu. Takovou dost ošklivou. Dala jsem si tam hypermangan, ale v opravdu koncentrované podobě. Roztok měl až černou barvu. Nanášela jsem si to asi 3x za den. Četla jsem že roztok má být jen růžovoučký na nanášení na rány, jinak hrozí poleptaní. Může se mi něco stát? Ruka mě štípe a palí. Jak ho mám šetrně sundat z ruky? Zkozšela jsem vše a nic. Posilám foto jak jána vypadá po aplikaci hypermanganu.
Hypermanganje silné okysličovadlo.Manganistan draselný.Jeho použití je dáno přesným předpisem a návodem k použití.Rozhodně se nesmí použít do otevřených ran.Asi nejlepší způsob určení vhodné koncentrace roztoku je jeho barva,ta by měla být jen slabě růžová.Větší koncentrace pak likviduje kromě bakterií i vlastní buňky.Stav na fotografii volá po návštěvě chirurgické ambulance.
Tohle už je vnitřní infekce, zralá na otravu krve. Tady evidentně už od začatku ani ten koncentrovaný hypermangan dostatečně nezafungoval. Měla jste se zeptat dřív, nemuselo to dojít tak daleko. Teď upalujte k lékaři, nejpozději zítra ráno, pokud tedy tu ruku do budoucna potřebujete... ... mimochodem, hypermangan je desinfekce, ale při léčbě je nutné ho kombinovat také s něčím léčivým, samotný nestačí...
Kopíruji:Hypermangan velmi dobře vysušuje a hlavně dezinfikuje. Při jeho použití je však třeba dbát zvýšené opatrnosti, neboť silně barví a může zanechat těžce odstranitelné skvrny na pokožce i na oblečení. Hypermangan je jedovatý, je určen k dezinfekci formou slabého vodního roztoku. Neužívá se vnitřně. To už je na doktora. M.
Chtělo by to nějakou mastičku, ale od doktora. Možná poradí i v lékárně.
Pokud s tím nechcete k lékaři /chirurgie/ tak se optat v lékárně na mastičku ,,Framykoin,, která nás doslova doprovázela celým životem. Starý, dobrý Framykoin.
Tím koncentrátem jste si to popálila.Tam se ihned začíná tvořit nová tkáň a tu jste žíhla. Vypláchněte pod tekoucí vodou, co se dá, osušte a bude to potřebovat nejspíš nějakou antibiotickou mast nebo zásyp, a taky čas.. Můžete ukázat v lékárně, třeba bude stačit tinktura nebo mast Betadine, a až jestli se to bude podebírat, tak ATB..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.