Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může nefungovat trvalý příkaz?

Od: anzionka® odpovědí: 10 změna:

Zdravím. Chci se zeptat na otázku, za jakých okolností trvalé příkazy nefungují, tedy spíše fungují s dvouměsíčním výpadkem (tj. příjemce neobdrží danou částku dva měsíce po sobě, která je odesílaná z účtu odesílatele trvalým příkazem). Prostě, že nepřijdou peníze tomu druhému na účet. Napadají mě tyto situace. Odesílatel peněz trvalým příkazem nemá dost financí, takže mu nemá, co trvalým příkazem odejít. Odesílatel peněz trvalým příkazem zrušil trvalý příkaz (pokud jde o dvoumesíční výpadek, napadá mě, že odesílatel peněz na dva měsíce pozastavil trvalý příkaz a pak ho znovu obnovil (například leden ano, únor ano, březen ne, duben ne, květen ano). Je nějaká šance, že by s tím neměl odesílatel peněz nic společného a byla by to chyba banky? A že by o tom nebyl odesílatel penež bankou informován?

Prosím o další možné důvody, které mě třeba nenapadají. Ano, vím, že nejjednoduší je, se zeptat dané osoby, proč ten příkaz nepřišel (ty peníze) ale chci, abych měla přehled o tomto, co to může způsobit, dříve, než se té osoby na toto zeptám.

Díky moc.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Zatím jsem se setkal jen s tím, že plátce neměl na účtu dostatek prostředků. S přerušením trvaláku jsem se nesetkal, možná, že to nějaká banka umožňuje. U mě to vždy znamenalo ho ukončit a po té době, po kterou jsem nechtěl platit, ho znovu obnovit. S chybou banky jsem se dosud nesetkal.

hodnocení

4x

Chyba banky je sice možná, ale extrémně nepravděpodobná. Dočasné pozastavení příkazu je u mojí banky (KB) možné. Nejčastějším důvodem je ale podle mě nedostatek peněz na účtě.

hodnocení

2x

Zdravím. Myslím si, že banka s tím nemá nic společného. Spíše ten nedostatek financí na účtě. Finanční problémy mělo hodně lidí, díky situaci která zde byla. Trvalý příkaz si mohl dotyčný asi zrušit na tu dobu, kdy na tom byl finančně hůře.

lamy13
hodnocení

2x

Pokud je vždy dvouměsíční výpadek, pak to je jasné - trvalý příkaz je nastaven na čtvrtlení platby, resp. platby každý třetí měsíc.

V dotazovaném případě není pravidelný dvouměsíční výpadek, viz: leden ano, únor ano, březen ne, duben ne, květen ano. Takže určitě nejde o dvouměsíční nastavení platby.

hodnocení

Ve skutečnosti to bylo naposledy září minulého roku (2019) ano, pak dlouuuho nic, až do března 2020, kdy jednou ano. A pak zase nic. A je z toho dluh na pět cifer, ale nemějte strach rádci, nikdo nedluží nic mě ani já nikomu. Jen mě to zajímalo.

etana*
hodnocení

0x

Trvalé příkazy odchází automaticky a prakticky není možné, aby neprovedení příkazu byla chyba banky. Dříve, když se tipovalo ručně to občas možné bylo, nyní by to systém bezpochyby zaznamenal.

hodnocení

0x

Sám jsem se setkal s tím, že jsem trvalák nastavil na omezenou dobu (1 rok) a po vypršení se nic nezaplatilo. Pak si toho příjemce všiml a upozornil mě, tak jsem to obnovil a peníze doposlal.

hodnocení

Jo, abych pro ostatní, koho by toto zajímalo, tak to bylo prostě tím, že na účtu nebyly žádné peníze, co by odešly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]