Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vybledlá jízdenka

Od: kkozelik* odpovědí: 14 změna:
Ahoj, koupil jsem si 30 denní jizdenku integrovaného dopravního systému. Po pár dnech termotisk začína blednout. Za pár dní bude uplně nečitelný. Co s tím? Na pokladně mi odmítli vystavit duplikát. Díky

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

1x

leta jsem dělal s faxama, tak vím svoje, osobně takový doklad pokud jde o záruku okopíruji , přiložím originál tiskem na bílý papír, přicvaknu a založím. Takže jestli pouzdro telefou, nebo telefon sám nevylučuje nějakou chemii bych netvrdill...

hodnocení

1x

Není na ní napsáno co se s ní nesmí dělat?

111®
hodnocení

0x

okopírovat a nemít ho v igelitu, tedy v plastovém obalu ten to ničí, případně si zajít vyřídit duplikát

kkozelik*
hodnocení

Nemám ho v PVC. Mám v kožence, ze které doklad samozřejmě několikrát denně vytahuji. Tím se samozřejme trochu ničí..

111®
hodnocení

0x

blednutí způsobují chemikálie a světlo

kkozelik*
hodnocení

To je jasné. Na světle jizdenku nemám. Jestli chemikálie? Buhví..

hodnocení

0x

Okopírovat na laseru nebo inkoustu, dokud je to čitelné. Pak nosit oboje společně. Ovšem co udělá revizor si netroufám předjímat.

hodnocení

0x

V peněžence v kalhotech, co? To je jádro pudla. Teplo. Dát ji jinam prostě...

kkozelik*
hodnocení

Ne, v kapsičce u pouzdra na telefon. Neni to teplem. Spís tim, že ji musím několikrat denně z obalu vytahovat,.. písmo se ošmatlá a vybledne.

No tak tím spíš to ohřeje ten telefon...

kkozelik*
hodnocení

Ne. Problem je v tom, že není nemožné, abych jizdenku užil denně třeba 10 krát. A to krát 30 dní je 300. Zkuste si představit, co se stane s termopapírem, který vezmete 300 krát do ruky.

Nic. Já ho nešmudlám.

liska5

To mi říkali v archivu, že jsou nešťastní, jak se jim i v ideálních klimatických podmínkách ztrácí texty z novodobých listin. To ty staré stoleté doklady jsou pořád výborně čitelné. Šla bych tam, kde mi jízdenku prodali, jestli mi poradí, nebo dají náhradní doklad.

hodnocení

0x

Nesmí přijít do styku s teplem a měkčeným PVC ale to je myslím na rubu jízdenky napsané,Duplikáty se nevystavují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]