Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kompenzační bonus – jen za část období?

Od: fous* odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer. Jsem podnikatel a budu žádat o kompenzační bonus za první období. Činnost jsem měl omezenou do 12. dubna. Na stránkách finanční správy a jiných stránkách jsem však našel toto:

Jednou z podmínek přiznání kompenzačního bonusu je to, že výkon samostatné výdělečné činnosti žadatele byl v kalendářním měsíci, v němž nastal den, za který se poskytuje kompenzační bonus, zcela nebo z části omezen nad míru obvyklou v důsledku aktuálních událostí souvisejících s koronavirem. Pokud tedy k tomuto omezení došlo během daného kalendářního měsíce, a Vy do např. 20. 4. nemůžete obchod otevřít, je podmínka splněna pro všechny dny, které do tohoto měsíce spadají

Na formuláři je možné vybrat konkrétní dny, za které žádám o bonus. Má otázka tedy zní, zda se při žádosti o bonus mám řídit skutečným počtem dnů, kdy jsem byl omezen, nebo informací ze stránek finanční správy. Musím říct, že jsem se zatím nesetkal s nikým, kdo by nežádal za celé období, ale jen za část tohoto období. Nebylo by to tak ale správně? Děkuji za reakce.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Podstatné není, kdy jste měl obchod uzavřený a kdy jste otevřel, ale podstatné je, že výkon vaší činnost byl "zcela nebo z části omezen nad míru obvyklou v důsledku aktuálních událostí souvisejících s koronavirem". Pokud tedy vaše tržby i v době po otevření obchodu byly významně nižší díky koronavirovému opatření, měl byste mít nárok na bonus za celé období.

Ve svém okolí neznám mezi drobnými podnikateli (OSVČ) nikoho, koho by se koronavirová opatření významným způsobem nedotkla.

asd1

Zákon je psaný tak, že pokud jsi mohl mít otevřeno tj. mohl prodávat, tak jsi podnikat mohl v běžném rozsahu a nárok nemáš = nazdar... A pokud požádáš tak ti to můžou dát sežrat..

Pomoc jak sviňa - přečti si znění toho zákona..

asd1
hodnocení

0x

Řídit se musíš přímo zákonem, tj. najít si ho a projít přesné znění.. Mi to přijde, že to je takhle nejasné proto, aby finančák mohl zakleknout na "hurá podpora žádám" a vyinkasovat sankci za pokus o podvod *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]