Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přetažení svalů z kliků

Od: kladuna* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, měla bych takový dotaz.
Je mi 17 a už nějaký čas dělám téměř denně kliky. Poslední dobou mám ale pocit zkrácených prsních svalů a svalů z vnitřní strany paží, bohužel je nedokážu nazvat. Protahuji je, i když ne každý den.
Dnes mi při prvním kliku podivně luplo právě v těchto svalech a začaly bolet, že jsem nemohla pokračovat.
Nechci si tu hrát na hypochondra, ale zajímalo by mě, jestli jsem něco nezanedbala nebo nepodcenila. Popřípadě, jaké protahování je nutné.
Děkuji za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Toto, co se se stalo tobě, to se stává, když svaly nejsou prokrvené prohřáté. Velkou námahou se v nich nahromadí kyselina mléčná a udělají se v nich mikrotrhlinky. Takové "cvičení" je kontraproduktivní a hrozí přetrénování. Je potřeba na námahu svaly připravit, zahřát, prokrvit, rozpohybovat a až pak zátěž zvyšovat. Teď je potřeba klidový režim, tělo nechat odpočinout, jemně promasírovat postižená místa. Jestli je potřeba, pak studené, ledové obklady. *hej* Příště musíš tělo na námahu připravit. Ne že vstaneš od pc nebo z gauče a naložíš mu to, co má problém zvládnout a myslet si, že když to bolí a bolest překonáváš, pak to je dobře. Všechno co děláme jako relax, má být pouze do bolesti. Ne přes ni.

hodnocení

0x

V mládí jsem si natáhl honící sval, taky nepříjemné :(

pb®
Jste nestřídal ruce a nedbal rad, že levou je to jak od cizího.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]