Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Roční vyúčtování nákladů, co tam může být?

Od: viky® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Předem se omlouvám, nevím jak se zeptat, ani jak otázku napsat. Jedná se o roční vyúčtování za byt, za rok 2019. Jsme majitelé bytu, ale máme i část domu a pozemku pod domem. Problém mám s měsíční platbou za rok 2019. Každý rok máme větší zálohy na vše, / el. voda, teplo, úklid, aby nevznikl ve vyúčtování nedoplatek, tím máme každý rok při vyúčtování přeplatek. Toto je důležité! Při vyúčtování za rok 2019 nám bylo naúčtováno: Transakce zahrnuté do vyúčtování tyto: SIPO - 12 x 6.800,-Kč . V 8 měsíci je ve výpisu SIPO také položka - Banka rok 2018 - číslo účtu a částka - 4.000,- Kč. Tato částka nám byla odečtena z našich záloh na nájem za rok 2019. Transakce zahrnuté do vyúčtování jsou tyto: 12x6.800,- = 81.600 Kč – 4000,- Kč = 77.600,-Kč . Částka 4.000,- Kč nám byla vrácena v roce 2018 na vyúčtování jako přeplatek. Otázka zní: Podle mě nám -4.000,-Kč odečetli neoprávněně? Podle účetních je to v pořádku. Jaký názor na to máte Vy? Pomůže někdo dobrou radou? Děkuji Viky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, obávám se, že takto přes internet (a bez možnosti dotazu do účtárny) Vám to přesně nikdo neřekne. Skutečně se zdá, že Vám původní přeplatek byl zase odebrán. Někde se stala chyba a paní účetní by to měla zdůvodnit a vysvětlit (nestačí říci, že je to v pořádku). Já bych se znovu pídil po vysvětlení v účtárně (jsou to Vaše peníze a máte právo na vysvětlení). Zdravím!

doplněno 11.05.20 20:48:

Hlavně bych se ptal, co je to za položku Banka rok 2018 a proč není za rok 2019 uveden nedoplatek nebo přeplatek (docela pochybuji, že by vybrané zálohy a skutečné náklady byly přesně na korunu 1 : 1).

hodnocení

Právě vedoucí firmy, která nám dělá vyúčtování, nám tvrdí, že je vše v pořádku. Zkoušela jsem najít zde někoho, kdo by rozuměl účetnictví a poradil. Viky

ben®

viky - účetní se Vám zde možná ozve, ale nezná dokumenty a bez toho těžko radit. To vše zná účtárna, kde to počítají - ta Vaše. Takže, tam lze požadovat to vysvětlení.

hodnocení

Děkuji Vám Bene. Tam odpověď dostávám stále stejnou. vše je v pořádku. Budu přemýšlet dál co udělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]