Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontaktní čočky

Od: vasek1992 odpovědí: 20 změna:

Dobrý den doporučite mi nějaké kontaktní čočky nebo výběr (zdroj) co jsou kvalitní? Chci se nadobro zbavit brejlí strašně moc peněz jsem za ně utratil a to je ten důvod no .. děkuji za rady , jednak jsem volal na optiku všude maj zavřené tak se musim spolehnout na tohle a čekat než skončí ta celá pandemie rozhodně nebudu .

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iv®
hodnocení

3x

Mýlíte se, návštěva nutná je. Dioptrie v brýlich a čočkách se liší, nehledě na fakt, že je potřeba vyšetření očí, tlak atd.

Já kdysi taky chtěla čočky, za každou cenu, byť mi lékař řekl, že mi je nenapíše, koupila jsem je na internetu, vydržely měsíc, pak jsem trpěla tak neskutečným tlakem v očích, že jsem je nosit nemohla. A díky Angiopathii I už si je nikdy nenasadím.Neriskujte svůj zrak a nechte se řádně vyšetřit.

vasek1992
hodnocení

Já mám asi pul roku starý zaznamní lístek o mých očích .. :D o čočky jsem si žadal už dávno a taky mi to doporučovali pokud jsem nechtěl nosit brejle , někteří lidí jsou zase radí že si našli čočky z pohodlí domova přes internet který jím vyhovují

michalverner

Nesmysl.Je třeba znát pouze zakřivení oka.

motak
V jedné optice říkala,že se zakřivení stejne moc neřeší. Nebo se ji to nechtělo řešit. Ale většina čoček se stejně vyrábí jenom v jednom,max dvou zakřivení...

hngdc
hodnocení

2x
Pokud chodíte pravidelně na vyšetření k očnímu, tak do optiky nepotřebujete. Oni stejně nevědí, co vám sedne. Mně v optice dali naprosto nesedící značku čoček, škrábaly mě a ještě jsem blbě viděla. To samé zvládnete i sám přes internet. Blbý je jen to, že když se netrefíte a čočky nebudou sedět, tak zaplatíte čočky opakovaně. Ale popravdě v té optice to stálo tolik, že zaplatit dvoje čočky přes internet, když se poprvé netrefíte, vyjde finančně nastejno. Doporučuji napoprvé nekupovat balení 6 ks, ale jen 3 ks, vyjde to levněji v případě špatné volby.
vasek1992
hodnocení

Jo zvládnu :)

hodnocení

2x
Všiml jste si všech těch parametrů u čoček? Nejsou jen tak ze srandy. Optometrička by měla změřit zakřivení a velikost rohovky, zkontrolovat suchost oka, vyzkoušet jak čočka sedí na oku, jestli při nošení nedělá otlaky a další parametry. Jestli vám zdraví očí stojí za ušetřených pár stovek za aplikaci nechám na vás. Já si oči nechal změřit, vyzkoušel denní i měsíční čočky a vybral si ty pohodlnější denní(nenosím každý den). Samozřejmě vyzkoušené čočky se pak kupují na netu - optika je má šíleně předražené i v rámci věrnostních programů. Kupuju vždy 90ks balení s poštovným zdarma.

hodnocení

1x
Nosím kontaktní čočky přes 20 let a nedám na ně dopustit. Každopádně na první aplikaci je skutečně potřeba opětovné měření, protože jak už bylo několikrát zmíněno, ačkoliv vy to nechcete slyšet, dioptrie na čočky se opravdu liší od brýlí. Do toho je potřeba znát zakřivení rohovky + sedící průměr kontaktní čočky. Jako můžete to zkoušet metodou pokus omyl, ale bude to velice nepříjemný zážitek, protože nesedící kontaktní čočka v oku řeže jako kus skla a dlouho to nevydržíte. Když budete znát svoje správné parametry, není pak problém objednat si čočky na internetu.

mytrix*
hodnocení

0x
Pokud si nechcete poškodit zrak, tak rozhodně vyčkejte. První vyšetření je nutným předpokladem pro čočky, protože korekce brýlová není stejná jako čočky. Pak už můžete nakupovat na netu, když víte co.
vasek1992
hodnocení

Ja vím kolik mám diopritrií , chodíl jsem na oční kontroly mám přímo lístek s číslama :D tak není důvod chodít na další vyšetření měření * ;)

mytrix*

U kontaktních čoček se řeší i jiné parametry než dioptrie. A ani dioptrie zcela neodpovídají těm, které máte na brýle.

fff
hodnocení

0x

k.čočky jsou svinstvo.Akorát hrozí zanešení infekce do oka,oko se málo okysličuje a jiné neduhy.Není nad brýle.Už mi kolikrát zachránily oko před poraněním,třeba větví nebo něčím jiným.Než si pořád hrabat do oka to raději bezpečné brýle.Nesmíš chodit ke zlodějským optikám ve velkých městech,obchodech ale do malých měst,kde jsou levné optiky.Jinde jsou nestoudná zlodějská sebranka xkrát dražší.Vím to z vlatní zkušenosti.Hledat a porovnávat více optik.Hledat adresy optik třeba podle internetu.Ne z cizím názvem ale s českým názvem

hngdc
Nosím čočky 20 let a v životě jsem neměla ani infekci (a ani poraněné oko větví - dioptrické brýle, které třeba v mých dioptriich stojí kolem 8000 Kč, jsou obecně dost drahá ochrana před větvemi).
Ono to chce taky nějakou hygienu. Čočky nejsou pro lidi, co jí nedokážou dodržovat.
iv®
To je jedna věc, hygiena, ale pak jsou lidé kteří nemůžou nosit čočky... Neberu že nedodržuji hygienu, to je nutnost ake čočky nejsou pro každého.
vasek1992
hodnocení

Já dodržuji :D hygienu to je nážor každého člověka spíše mě přijde že kontaktní čočky hejtí lidí jen ti co to vživotě neměli na oku a četli nějaké problémy co to obnáší a vidí jen to špatné na nich

iv®
Ani nevíte jak ráda bych se zbavila brýlí, už kvůli práci, kde mě trochu limitují. Klidně čočky zkuste, sam uvidíte jestli Vám sednou. Neberte to tak, že Vám je nepřeji.

liska5
hodnocení

0x

Nadobro Vás zbaví brýlí operace.

Moji sourozenci ji mají za sebou a pochvalují si to. Já jsem zůstala u brýlí. Mám pocit, že mne chrání / na kole určitě/ i sluší. Čočky bych nechtěla, pořád si sahat do očí, nasazovat sundavat, kupovat ten roztok na ně. .A párkrát už jsme nějakou tu čočku hledali v tělocvičně na podlaze.

fff

No já bych na operaci s okem nešel.To raději nosit brýle do smrti.Na to si oka moc cením než si ho nechat řezat a pak vždy je nějaké malé procento že se oko po operaci zaho jí špatně nebo třeba komplikace až za moc let v pozdějším věku.Každý doktor Vám řekne,že každá operace nese nějaké riziko.I když malé, ale pokaždé existuje.I to malé riziko mi nestojí za to,abych jednou viděl jen na jedno oko nebo pokroucený ,matný obraz nebo vůbec

liska5

To jde jen o výměnu čočky přes rohovku. Dnes to dělají oční kliniky, jak na běžícím pásu.

vasek1992
hodnocení

v aktualním dění bych řekl že dnešní operace očí jsou mnohem bezpečnější a 100% učinější slyším jen samé chvály

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]