Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máme všichni nárok na lásku?

Od: lalali odpovědí: 15 změna:

Je láska něco, co si musíme zasloužit?

Máme všichni nárok na lásku?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x
Vesmír funguje tak, že co člověk vysílá, to se mu vrací.

hodnocení

4x

Ne, ani právo. Snad jen šanci...

72mona
hodnocení

4x

Ne, nemusíme si ji zasloužit. Paradoxně ti, co se o ni snaží, ji nezískají. Je to jako sázka do loterie. Jediné, na co máme nárok a všichni to dostaneme, je smrt. M.

etana*
hodnocení

4x

Cokoli, aby se stalo nárokem musí být vymahatelné. To láska vskutku není. Takže ne, nemáte nárok na lásku.

figurek*
hodnocení

3x

No jistěže si lásku musíš zasloužit. Jak jinak taky. Tady stoprocentně platí úsloví

Přej a bude ti přáno, dej a bude ti dáno.

Kdo lásce nepřeje a druhým ji nedává, ten ji nikdy nedostane.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, jednou jsem zde v otázce napsal, že nárok na lásku má každý - a byl jsem opraven, že tomu tak není. Tak, když ne nárok, tak snad právo=?. Zdravím!

liska5
hodnocení

2x

Na tu bezpodmínečnou mají nárok děti. Myslím lásku mateřskou. O tu partnerskou nějak různými způsoby usilujeme.

lipanek
hodnocení

2x

ne, na lásku není nárok, ani právo, láska buďto přijde, nebo ne,

a někdo ji za celý život nepotká vůbec,

pokud myslíte lásku mezi mužem a ženou, lásku mileneckou,

a někdy to je bolestivá záležitost, když je to láska jednostranná

----------------------------------

ano, výše uvedené monou,

je to loterie,

kdo si ten los vytáhne

lil
hodnocení

0x

Když je to podmínečné, už to není láska. Takže podle mě: všichni JSME MILOVÁNÍHODNÍ. Nejsme tak vyjímeční, jak si myslíme - jsme ještě vyjímečnější. Ono se to odvádí od toho, zda VĚŘÍTE, že jste z opice nebo zda jste stvořen. V případě toho prvního přesvědčení je jisté, že se svou hodnotou a nárokem/právem na lásku skončíte v mínuse. Logiku to má jasnou, nedivím se tedy předcházejícím odpovědím. Hodnotu vám musí dát někdo zvnějšku, jinak jsme jen shluk chemických, byť neskutečně komplikovaných, chemických sloučenin.

hodnocení

0x
Já jsem přesvědčena, že lidem se přání plní.
Tak i když bude lásky všude plno, ten, kdo ví, že láska neexistuje a že ji nelze najít, i tomu se přání splní.
Ten, kdo věří, že má nárok na lásku, má nárok na lásku.
Zasloužit si lásku znamená vědět, že ke mě láska patří, že si ji zasloužím. Možná, že se totiž láska ničím cennějším zaplatit nedá, jen láskou. Těžko se dá poznat, kdo ale lásky nabízí víc, jestli si takovou lásku druhého opravdu zaslouží. (Zaplatit lásku něčím cennějším - životem, není možné)

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Nojo, ale na jakou lásku? Na lásku přijímanou, lásku dávanou, nebo lásku opětovanou? Lásku šťastnou či nešťastnou? Lásku trvalou či přelétavou? lásku bouřlivou či opatrnou? Lásku upřímnou či předstíranou? ...? Ida

111®
hodnocení

0x

děti mají nárok ne bezpodmínečnou lásku , ale jen nárok, nemusí ji také dostávat...

houbes*
hodnocení

0x
Tahle otázka je těžká i když vypadá jednoduše. Nárok na lásku má asi každý, ale ne každému se lásku povede potkat..

svatoslav
hodnocení

0x

Těžko říct... spíš počítat s tím horším... Nefungují tady žádné "má dáti dal", nic, je to zcela irelevantní a velmi "nelogická záležitost"... Ten, kdo se nám líbí, nás nechce a naopak... ale třeba budete mít jiné ohlasy...

hodnocení

0x

@lalali - Je láska něco, co si musíme zasloužit?

Ne - a nevěřte nikomu, kdo vám to bude tvrdit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]