Nejste přihlášen/a.
Z. č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích
§ 2
ff) snížená viditelnost je situace, kdy účastníci provozu na pozemních komunikacích dostatečně zřetelně nerozeznají jiná vozidla, osoby, zvířata nebo předměty na pozemní komunikaci, například od soumraku do svítání, za mlhy, sněžení, hustého deště nebo v tunelu,
Co je to světloměr? přístroj na měření světla?
Pkud jde o překlep a myslíte světlomet,pak všude tam kde koupíte "mrkačky" na kolo-kauflandy,různé "euroshopy"m (vietnamce...).Jinak pokud jedu na kole tak svítím-blikám zadní červenou mrkačkou neustále i přesto že mám kolo vybavené dle předpisu (oranžové ve výpletu a ve šlapkách zepředu pak bílou a vzadu červenou odrazky!) i za svitu slunce-poté co mně blb z rakouska srazil jsem si na toto zvykl.Jezdit dnes v ranních a večerních hodinách (za šera) obleču preventivně i reflexní vestu. Tato opatření nepomůžou aby nějaký blbec neporazil ale sníží podstatně riziko tím,že toto cyklistu zviditelní!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.