Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SMS - neprodlene kontaktujte - Půjčka Ammado

Od: magdon® odpovědí: 5 změna:

Včera večer mi ze 17 místného (!) čísla dorazila nevyžádaná SMS, ve znění "Neprodlene kontaktujte spolecnost Pujcka Ammado...". Nic víc, nic míň. Nikdy jsem žádnou půjčku neměl (nejen u nich), o žádnou jsem nežádal a žádnou ani nepotřebuju. Do teď jsem ani netušil, že nějaké "Amado" existuje.

Odpovídat, ani jinak reagovat samozřejmě nehodlám, jen by mě zajímalo, co je to zase za provokaci.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

koralik
hodnocení

2x

Já jsem na tom stejně. Stejná SMS, stejný text. Pátral jsem po tom a zjistil, že Ammado je v tom nevinně. Na jejich oficiální stránce je upozornění, které sem vkládám:

Oznámení

Upozorňujeme návštěvníky na neplatnou SMS, kterou rozesílá neznámý odesílatel s textem: "neprodlene kontaktujte spolecnost Pujcka Ammado".

Náš finanční portál není odesílatelem této zprávy. Jedná se o zprávu, jejímž účelem je poškození dobrého jména Ammado. Prosím ignorujte ji. Zpráva kromě poškození dobrého jména nepředstavuje pro příjemce žádnou hrozbu.

Omlouváme se za vzniklou situaci. V případě dotazů nás prosím kontaktujte.

Z toho vyplívá, že někdo jim chce řádně uškodit. Snad ani neexistuje firma, která by sama na sebe dělala takovou sabotáž.

martinvolek
hodnocení

0x
Jsem na tom stejně :) nikdy jsem si žádnou p ůjčku od nich nebral, ani nikdy od nikoho. Jedná se zřejmě o spam, náhodně generují tel. čísla. Nedělejte si starosti.

jofa*
hodnocení

0x

Před pár minutami mi rovněž přišla stejná SMS. Nevěřím, že je to náhodně vygenerované číslo. Před dvěma hodinami jsem si něco objednal na nejmenovaném e-shopu, kde jsem samozřejmě uvedl tel. číslo. To není náhoda, někdo tel. čísla nějakým způsobem "získává".

doplněno 10.05.20 14:39:

Objednal jsem si věc za 12 tisíc a jsem přesvědčen, že tahle relativně velká suma někoho přiměla či poskytnuto moje tel. číslo pk nabídce na "výhodnou" půjčku. Ne, není to náhoda.

motak
Ano, koupíte si relativně drahou věc a proto vám nabízí půjčku peněz. Ja tam Teda logiku nevidím,ale možná někdo, kdo má pocit,ze po něm jdou to vidí jinak...

hodnocení

0x
Klasika zmetci nahodně rozešlou sms a zkoušej kdo se chytí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]