Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vstup na cizi pozemek

Od: andrej008 odpovědí: 8 změna:
Zdravim, mam s kamarady namireno do Hosnovy vily v Brne, je to opusteny dum, klasika urbexu v plote okolo jsou diry a pro vstup neni treba prekonat zadna prekazka diky tomu ale zajimalo by me jestli a popr. co jsem spachal kdyz me tam zadrzi policie, jeste mi nebylo 18 a nejake problemy se zakonem jsem mel docela nadavno tak bych si o tomto chtel zjistit co nejvice.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

4x

Když tě tam chytí, problémy mít budeš. Na cizím pozemku nemáš, co dělat. A ten pozemek nemusí být obehnán nepřekonatelným plotem, ale stačí třeba jen cedulka. Takže díra v plotě znamená, že tam je plot a to je dostatečně výrazné označení pozemku. Pokud navíc vlezeš i do budovy, bude se patrně jednat o neoprávněný zásah do práva k domu a tam snad hrozí až basa (u opuštěného domu snad ne, ale zkrátka trestí zákon na to pamatuje). Tak radši nedělej to, o čem sám tušíš, že se nesmí.

berger*
hodnocení

2x

Pokud se jedná o urbex a ctíte "neodnášej nic než fotky,zanechej pouze stopy",nejsem proti. Každopádně urbex je většinou nelegální,takže hrozí konflikt s ochrankou,policií atd. V tomto konkrétním případě také možná dostanete na budku od bezďáků... A mmchdm,jde o vyhořelý barák,bývá dobrým zvykem,aby venku zůstal někdo,kdo bude vědět,kam lezete a kdy se chcete vrátit...

hodnocení

1x

Proč chceš lézt na cizí pozemek, co Tě tam táhne? Nějaké pochybné dobrodružství, nebo něco odcizit, posprejovat, zafetovat? Na cizím pozemku nemáš co dělat, i když je objekt neobydlený. Někdo je jednou jeho majitelem a hotovo. Jak by se Ti líbilo, kdyby cizí lidé lezli na Tvůj pozemek? Nemáš tam co dělat - tečka.

Proč se nemůžete scházet někde v parku, u řeky, na hřišti? Byli byste moc na očích? Nezlob se, ale nějak moc se mi to nelíbí. Kdo má čisté svědomí, nemá potřebu zalézat do opuštěných domů. Jaga.

Jedná se zřejmě o "urbex", což je celkem zajímavé hobby, i když s sebou nese určitá rizika. Ale to třeba horolezectví nebo cyklistika taky.

jofa*
hodnocení

1x

Jak to tak čtu, tak máte našlápnuto k tomu, že se brzy asi podíváte do úplně jiný "vily" a to obehnané ostnatým drátem. Vstup do života to nebude nejlepší a navíc se to s vámi potáhne celý život. Ještě je čas použít rozum a zjistit si o tom co nejvíce.

hodnocení

1x

Teď už tam nic neuvidíte. Nový majitel to celé pořádně zabezpečil a dovnitř se nedostanete. Ještě tak před 7 lety se dalo procházet celým domem a i tehdy to bylo dost zničené. Nikdy předtím jsem neviděla tak zničené téměř nové vybavení. Na schodech byly ještě červené koberce, vnitřní bazén pomalovaný grafiti, i jsem se trochu bála. Takže jestli chcete něco podobného, tak se jděte podívat do bývalé léčebny, která je kousek od vlaku v Babicích nad Svitavou. Tam je to pořád super. No, akorát je moc velká škoda, že z toho za chvíli nic nezbyde. Patří to Fakultní nemocnici v Brně, podle mě je to pomalu na žalobu za zanedbání správy státního majetku.

houbes*
hodnocení

1x
V USA je zákon, kdo vstoupí někomu na pozemek, majitel může svou zbraní zabránit takovému jako jsi ty. Já osobně bych měl strach někomu v dnešní době vstoupit na jeho pozemek, lidi jsou nevyzpytatelní. Proto ti radím, nechoď nikam a běž třeba na ryby. Někdo vás tam chytí a dá k úhradě vše, co se tam dodnes ztratilo. Dráždit hada bosou nohou se nevyplácí ! Radím ti dobře !
houbes*

youtu.be/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]