Zdravím, stala se mi taková menší nehoda, kdyz jsem nestastne něco povoloval sika klestema a mel uprostred malicek... Kleste sjely z hlavy většího sroubu a plnou silou jsem si sevřel špičku malíčku. Je to přesně spicka prstu. Od konce nehtu az po konec prstu, takže pár milimetrů. Povedlo se mi kis té špičky odchlipnout jakoby.. Do hloubky to může mít tak 2-3mm a šířka je cca polovina sirky malíčku... Ten kus jsem neutrhl uplne, ale jen natrhl a když jsem to vyloženě druhou rukou nevysklebil, tak to drželo zavřené u sebe a neni skoro nic poznat... Ranu jsem vydezinfikoval a zasypal penicilinem v prášku.. Kazdych par hodin z rany odlepim naplast a opět pokapu dezinfekci a tim praskem... Je to lehce zarudle, citlivost mista je vysoká, takže predpokladam, ze je vse v pořádku, ale rad bych mel jistotu.. Stále to na dotek bolí a opravdu to misto je hodne citlive... Nehet je bez ujmy, jen ten kousicek ke konci prstu je poraneny... doplněno 10.05.20 19:03: Tak hlásím, že prst už bolí o trošku méně a začal z něj vytekat průhledný výtok, bez zápachu. Koupil jsem si do domácí lékárničky jodisol a pravidelně strikam a měním náplasti. Ovšem na dotek je to stále citlivé a dotek působí, jak bodnutí ostrou jehlou... Snad to bude brzy lepší... Jediné, co mě znepokojuje je nemožnost umýt si prst, který je poraneny... Opravoval jsem auto a prst mam stále černý, umýt to lehce nejde... Zbytek rukou jsem bral solvinou a kartáčkem, což si k tomu prstu nedovolim...Oplachl jsem to pouze teplou vodou a trošku to i přes bolest zkusil vycistit prstem, ale marně... Tohle je ta špína, která jen tak nepustí... doplněno 10.05.20 19:17: Takže bych si tedy měl zítra zajít ke svému obvodnimu dr?
Bude to bolet nejmín tejden a pokud to bude hnit a hnije to i když desinfikuješ tak to boli dýl Osobně když se mi něco takovýho povede tak prašek nepoužívam k desinfekci používám peroxid a pokud to hnije a natéká tak bolest nebolest to z tý rany druhou rukou vymačkam Nedavno mi sjelo kladivo a trefilo prst na ruce do 5 minut štěnice jak svina tak sem dodělal auto a doma to propích jehlou a komplet vymačkal co šlo A pak sem to mačkal ještě 3 dny než to dalo pokoj
Já vždycky drobná zranění ignoruji.I propíchnuté lýtko ostrou větví se po šití 7 stehy za týden zahojilo.5íznutí do palce stačilo vydesinfikovat a přelepit náplastí,do týdne jsem to už neřešil.Nějaká odřenina se mi objevila na prstu levé nohy,trochu to pobolívalo.Když to po deseti dnech nepřestávalo,šel jsem na chirurgickou ambulanci.Ti mě poslali do nemocnice a dnes mám na noze o prst méně.Proto si myslím,že i s drobnostmi by se měl na to podívbat lékař.
Doufám, že jste očkovaný na tetan. A jinak bych větší důvěru než na penicílínový prášek měla v antibiotikách, nevím, jak daleko máte k doktorovi, ale možná, že tam stejně budete muset, podle Vašeho popisu je to na víc, než na posypání práškem. Zdraví je zdraví, stálo by mi za to, k tomu doktorovi jít. Aby jste byl zase fešák s celou rukou - zdravou.
nenechte se strašit tetanem, protože jste určitě očkovaný už byl. Něco z každého očkování ve vás zůstane už navždycky, případná infekce naštěstí postupuje dost pomalu, má velmi silné a typické příznaky (například zatuhnutí dolní čelisti) a dá se spolehlivě vyléčit. Toto vám neříkám já, ale moje lékařka.
Za sebe radím : Penicilín v prášku nechte plavat. Když už chcete použít nějaký zásyp, použijte Framykoin.
Jinak to chce mýdlo, proud vody, usušit, nechat doschnout na vzduchu, pak přelepit náplastí. Tak vypadá základní léčba.
No a jak dloho se bude ten zmáčknutý prst hojit? Já bych řekl asi tak měsíc a pak ještě dva měsíce bude trvat než doroste nový nehet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.