Dobré ráno,včera jsem si na Alze objednal zboží a jako možnost platby jsem zvolil "převodem na účet". Tímto způsobem jsem platil poprvé. Do variabilního symbolu jsem zadal číslo objednávky, aby bylo možno platbu identifikovat. Převod na účet trvá někdy i 3 dny a v emailu uvedli, že začínají objednávku odesílat v momentě přijetí platby. Chtěl bych se zeptat, jaký bude následný postup. Mám jim ještě zaslat na email potvrzení o platbě? Na jiném eshopu ho vyžadovali.Předem děkuji za odpověď.
6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
motak
4x
Neposílejte.platbu si naparuji automaticky. Pokud mate normální banku, tak je už převod okamžitý...
Není třeba nic posílat. Dnešní platba se přeúčtuje do jiné banky o půlnoci. Pokud máte stejnou banku jako ten zelenej šmejd, tak je to otázka minut. Až podle VS Alza zjistí, že je zaplaceno, tak Vám dají mailem (nebo SMS) info a začnou zboží balit...
Převod z účtu na účet už netrvá až tři dny, ale druhý den je na příjemcově účtu, pokud tedy neposíláme peníze z Ulanbátaru. Ale je to zdržení, než se platby spárují, v tomhle je platba kartou mnohem lepší, ne každý ale má tu možnost nebo nechce takhle postupovat. Takže vám objednávka přijde o chlup později, ale posílat něco někam není třeba.
některé eshopy (nevim jestli to mí i alza() mají okamžity bankovní převod přes službu payU stači vybrat svojí banku bude přesměrovaní do svého internetového bankovnicitvi zadate sve přihlasovací údaje platna se předvyplni vy jí jen potrvidte a hotovo
Alza má tohle všechno zautomatizované, mají plné podzemí zelených mužíčků, co Vám platbu ihned započítají a začnou expedovat. Posílat nic nemusíte. Kdyby se dlouho nic nedělo, tak to řeště, mohl jste se splést v zadávání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.