Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Staré knihy

Od: veraonystakova odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, zdědila jsem staré knihy po prababičce, které jsme našli na půdě. Potřebovala bych poradit kam s tím zajít se o nich poradit.
Dejuji Věra Onyšťáková.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dobrý den. Do nějakého antikvariátu, bazaru, možná i knihovny..

hodnocení

4x

Jestli jste si jistá, že mezi knihami není nějaký cenný výtisk, roznoste to do nádražních knihovniček k volnému rozebrání. Ale i prababička mohla mít knihy hodnotné. To by pak byla škoda, aby knihovničku vybrali cikáni a topili s tím v kamnech (jako se dělo v našem městě).

Udělejte seznam alespoň těch hodnotnějších knih. Jméno autora, název knihy, rok vydání. A se seznamem se bežte poradit do antikvariátu nebo do městské knihovny.

liska5
hodnocení

3x

Maminčinu knihovnu jsem, až na vyjímky, rozvozila do domova důchodců, domu s pečovatelskou službou a do několika vesnických knihoven. Předem tam ale zavolat, zda mají zájem.

hodnocení

3x

Hezké ráno, v našem městě jsou nejméně dvě boudičky s knihami, můžete si odnést i přinést, co chcete. :)

hodnocení

3x
Klasik: KAM S NÍM?
Nedědil jsem, ale vytřídil knihovny od kvanta dětských knih po dětech a vnoučatech.
Je pravda, že knihy po vnoučatech byly pomalu jako nové. Darmo, TV a internet - velká konkurence.
Víte, jak se z daru potěšila pracovnice v knihovně v dětské nemocnici?!
Možná využijí i jiní uživatelé poradny.

hodnocení

1x

V sousedním městysi je u Jednoty knihobudka. Je to dobře využitá bývalá telefonní budka. V ní police a hodně knih. Co nechci, nosím tam. Dost se to obměňuje. Knihy si tam taky beru. Velká výhoda je v tom, že přečtu a mohu tam vrátit, nic nemusím hromadit doma.

Včera jsem tam objevila Bassův Cirkus Humberto. To si počtu, má ta "knížečka" přes 500 stran! :-D Jaga

hodnocení

1x

Zkuste je nejdřív odhadnout sama. Dražší jsou kvalitní vazby, dobře ilustrované, nebo s fotkami, první či druhá vydání známých knih. Méně cenné jsou většinou náboženské, novely neznámých autorů a zastaralé odborné. Jinak lze nafotit a zkusit nechat ocenit v antikvariátech, nebo dát rovnou do dražby třeba na Aukro.

hodnocení

0x

Já jsem některé knihy rozdala kamarádkám-čtenářkám a některé knihy jsem postavila za dveře domeova důchodců., knihovny a antikveriátu. A utekla jsem.

veraonystakova
hodnocení

Ty knihy jsou opravdu hodně staré, z roku 1863,1900,1914..chtěla jsem spíše zjistit jestli nemají nějakou hodnotu, nebo někoho kdo se v tom vyzná.

Orientační hodnotu knih můžete zjistit i sama. Napřiklad zde napíšete do vyhledávacího rámečku jméno autora, název knihy a rok vydání. Dáte vyhledat a podle obrázku si zkontrolujete, zda se objevily informace o knize, kterou máte doma. Objeví se tam i ceny, za které jsou knihy v různých antikvariátech nabízeny. Ale pozor! Ta cena je vždy o dost vyšší, že cena, kterou antikvariát zaplatil původnímu majiteli.

hodnocení

0x

Tak se musíte napřed poradit v nějakém antikvariátu, nebo sama pohledat na internetu podle titulu knihy, spisovatele a roku vydání. Podle mne se Vám za pomoci vyhledávání na internetu podaří mít alespoň nějaký přehled o tom, co doma máte.

misa*
hodnocení

0x

Je v tom jisté etické dilema. Já jsem musel všechny knihy po babičce vyhodit, protože jsem alergický na larvy mola šatního. Jak známo - ten se živí lněnými tkaninami. A staré knihy jsou vázány lněnými nitěmi. Poté, co tyto knihy zmizely z mého bytu, mi zmizel téměř úplně ekzém. Předtím jsem ho měl po celém těle. Nedokončil jsem školu. Zestárl jsem. Myslím, že byste o nebezpečí pro alergiky měla uvažovat.

hodnocení

0x

POdívat se , za kolik lidi prodávají knihy na inzertních serverech, např. na bazoši.Zkusit nabídnout tam.

www.bazos.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]