Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení daní od fin. úřadu

Od: ufin odpovědí: 10 změna:

Zdravím,

podal jsem koncem min. měsíce daňové přiznání.Vyšlo mi, že by mi měli vrátit přeplatek na dani cca 8k. Vybral jsem volbu zaslání poukázkou. Kdy zhruba mohu očekávat peníze, že přijdou? Pokud máte někdo zkušenosti, poraďte alespon zhruba, kdy Vám přišly. Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

je pravda , že "k" je označení násobku 1000. Jenže ten násobek se musí vázat k jednotce, např. kW, kV, těch 8k bylo opravdu dost nejasné. Dokonce i označení kKč by bylo dost nejasné mnohým... Zase napsat 8 kilo, to je pro nás 800, nebo 8000 je 8 litrů... čeština je bohatá na výrazy a nuance a slang a vůbec jak to ti lingvisté všechno nazývají...

U nás daňový úřad přeplatky do 100 korun vůbec nevrací, mně už několik let vychází nedoplatek na dani u zaměstnavatele po pár korun a z přeplatku se to odpočítává...jsem prduch...

Počas čekání bych plánoval, jak těch 8k roztočím...příjemné starosti...

sebod*

Hejkálku, děkuji. Už jsem si o sobě myslela, že jsem *bzum*, když jsem tu částku pochopila tak blbě. *smich*

marenka*
hodnocení

1x

A já na ty penízky nespěchám *uspech* Během 14ti dnů jsem už měla dva nápady, co si za ně koupím a stihla jsem zjistit, že ty věci zas tak moc nepotřebuju :D Takže je mám vlastně už 2* ušetřené. No nejsem šikula? *klik*

sebod*
hodnocení

0x

*haha**smich**palec**ua*. Člověk se má apoň jednou za den pořádně zasmát. Děkuji, Ufine. Díky Vašemu dotazu mám normu splněnou na týden dopředu :)

ufin
hodnocení

Mohu se zeptat proc? :] normalne mi primo od zamestnavatele prislo v mesici jiz v min letech preplatek ze zaplacenych zaloh na dani vzdy na ucet. Letos jsem vsak byl nucen podavat danove priznani tak by mi mely penize stejne jako v min letech prijit, ale postovni poukazkou ;]

sebod*

Prostě mě rozesmálo těch 8korun ...;)

ufin
hodnocení

No kdyby se jednalo o osm korun, tak mi to za tu snahu nestoji, nicmene pouzite pismenko "k" znaci z matematiky kilo =10^3 = 1000 :) a minimalne za sebe mohu rict, ze osm tisic korun je pro me dost, abych tuto aktivitu vyvinul:)

sebod*

Tak to určitě :).Takovouhle sumičku bych taky vyhlížela z okna*modla*. Já myslela, že jsi zapomněl napsat č (jako Kč) *zed*. *slunce*

repak*
hodnocení

0x

Ode dneška je tu jiné vlákno se stejnou otázkou ...

aysa
hodnocení

0x

FÚ na zpracování a vrácení má 30 dní.Je jedno,zda jste podával přiznání 25, nebo 31.3. protože musíte počítat,že až 1.4. se jedná o přeplatek,takže to dostanete na konci dubna a už proběhlo v tisku,že se to nejspíš opozdí o nějaký den.To pak máte ale nárok chtít po FÚ úroky z prodlení*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]