Čau, mám takový problém. Zjistila jsem, že mě vzrušuje slídit lidem ve věcech, číst cizí zprávy, tajně sledovat lidi atd. Jsem úchyl, nebo je to tak nějak v pohodě?
Zdravím. Vzhledem k vláknům která jste zde již založila, jste buď puberťák a přejde Vás to, nebo jste divná a měla byste vyhledat odbornou pomoc. Ale spíše to tipuji na tu pubertu a nudu. Číst cizí zprávy a hrabat se lidem ve věcech je drzost, v pohodě to rozhodně není!
To asi záleží Jestli tě to vzrušuje sexuálně, tak to asi bude nějaká úchylka, ale to v dnešní době není neobvyklá věc. Ale v tomhle případě si dovedu představit i vzrušení způsobené adrenalinem.
Záleží kolik ti je let? Pokud 10 ještě by se to dalo omluvit a napravit, že zasahuješ lidem do soukromí a jsou na to dokonce i zákony. Pokud ti je 15 tak to už je problém jsi v pubertě ,rady a vysvětlování nepomůže, možná pár facek až tě někdo přistihne. Pokud je vám 20 a více, tak raději navštivte psychiatra něco s vámi není v pořádku a děláte nemorální věci, které podléhají zákonům a soudům.. takže jste úchyl !
Z vlastního života s tím nemám žádnou zkušenost. Ale mladí lidé na psychoterapii říkali, že jim to dělají příbuzní (tj. že slídí v jejich věcech, resp."projíždí"jim tašky, když je navštíví). Bylo jim to velmi nepříjemné. Ale mohlo též jít o jejich fikci, čili inverzi tvého problému. Nikdo je nesledoval, ale cítili se být sledováni. Srv. paranoia. V sedmdesátých letech byla napsána povídka "Narapoia", která odpovídá popisu tvého problému. Take it easy. Viz odkaz níže. cs.wikipedia.org/...
Klidně se stavte a můžete se hrabat v čem chcete. Ale asi Vás to rychle omrzí, v počítači mám tabulky a grafy, kterým laik stejně nerozumí. Zprávy v mobilu mám taky hodně zajímavé, omluva z porady, potvrzení pracovní schůzky, zrušení pracovní schůzky atd. Ve skříni se můžete podívat na hnědý svetr nebo šedomodrou bundu, pokud Vás to bude zajímat. Abych nezapomněl, v šuplíku pod stolem mám rýsovací potřeby, tužky a pravítka. Šanonů mám plné tři poličky, opět tabulky, grafy a samé lahůdky pro zvědavé oko. Abych vše neprozrazoval, možná tam na Vás vybafne i nějaké malé překvapení. Domluvíme se - když mi ty štosy papírů na stole roztřídíte a uklidíte, za odměnu se můžete podívat do kuchyňské linky. :D
Já si myslím, že úchyl jsi. Z duše bych ti přála potkat někoho stejného, kdo tě bude šmírovat, sledovat a komentovat tvá počínání. Jsem zvědavá, jak by se ti to líbilo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.