Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svatba, květen, svatebčané ze Slovenska

Od: lienka odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

23.5. máme plánovaný druhý termín svatby, ten první, 4.4. jsme museli zrušit kvůli koroně. Svatba by měla být do 30 km od hranic se Slovenskem a počet svatebčanů méně než 20. Chtěla jsem se zeptat, jak je to se svatebčany ze Slovenska: jestli je vůbec pustí přes hranice na svatbu, když to není ekonomický účel cesty. Jestli musí mít negativní test na Covid, i když nebudou na území ČR déle než 24 hodin, protože k testům na Slovensku není tak jednoduché se dostat, nehledě na cenu, která je pro starší lidi opravdu ránou do rozpočtu. Je pro nás nepřijatelné dělat svatbu s polovinou svatebčanů a pouze pro jednu část rodiny jen kvůli tomu, že nás rozdělila hranice a pokud by stále nemohli přijet, budeme hledat další volný termín.

Díky za odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zde na poradně opravdu bude mít jen těžko někdo takovou zkušenost, aby mohl zodpovědně dávat rady. Na stránkách českého ministerstva vnitra je informace, že vstup cizinců na naše území z důvodu svatby je na dobu 24 hodin možný. Ale hlavně je tam mnoho telefonních čísel, kde se můžete ptát na podrobnosti. Asi tam bude i mailová adresa. Ale jestli konkrétně Slovák může do ČR a za jakých okolností ho pak pustí zpět, se asi budou muset ptát Vaši příbuzní doma. Pravděpodobně to bude na stránkách slovenského ministerstva vnútra.

V případě takové události, jako je svatba, bych se na podrobnosti ptala jen na "nejvyšších místech"a nejraději mailem.

lienka
hodnocení

Díky, přesne tohle jsem potřebovala najít.

hodnocení

0x

No já být Vámi, tak se zeptám na Slovensku a hlavně na tom úřadě, který se zabývá přesně tímto problémem. Co Vám bude platné, když Vám já tady napíšu, že to možné je? Nic. Protože až budou chtít Vaši příbuzní přejít hranice, tak já tam stát nebudu. Já bych Vám doporučila se ptát na úřadě, který se tímto konkrétně zabývá a který Vám může dát věrohodnou odpověď na kterou se budete moci spolehnout. Jde přece jenom o plánování důležitého dne, tak bych se nespoléhala na amatérskou poradnu, kde Vám nikdo nemůže vystavit žádný "glejt" s razítkem, kterým byste se pak mohla ohánět.

svatba

A který úřad se tím zabývá?

hodnocení

0x

To nevím, ale kdybych se v této situaci vdávala já, tak bych si určitě dokázala zjistit, na koho se mám se svou otázkou obrátit. Rozhodně bych se nespoléhala na rady lidí, kteří o ničem nerozhodují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]