Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šampon na lupy

Od: dms odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

mám hodně intenzivní problém s lupy a svěděním. Kožařka mi řekla před 3 lety poradila Kerium DS od La Roche-Posay. Který mi pomáhá, jen když jej užívám pravidelně, čili když si s ním umývá hlavu dvakrát týdně a ideálně ne po víc jak dvou dnech. Zkoušel jsem konopný šampon, zkoušel jsem Biodermu (která nenadchne ani neurazí), zkoušel jsem Effaclair od La Roche, na doporučení lékarnice, že po Keriu to chce něco šetrnějšího a po Effaclairu se mi to i zhoršilo.

Když nepočítám další šampony jako Zaja, Bioderma, Sebamed, tak jen za ten Kerium DS od La Roche jsem utratil dohromady přes 5 tisíc.

A nelze říct, že by to bylo nějak efektivní, že bych po 6 týdnech užívání měl na chvíli pokoj a mohl vyzkoušet něco šetrného, mám pokoj jen když používám tady ten. Což už mě nějak přestalo bavit, kupovat si šampon co stojí bez pár drobných 500Kč.

Tak jsem se rozhodl, že půjdu opačnou cestou a zkusím něco komerčního z drogerky za stovku.

Padly mě do oka dva - Schwarzkopf Seborin a Head&Shoulders Ultra Scalp Detox.

Chci se tedy zeptat jestli máte s těmito kusy zkušenosti, případně s nějakou jinou alternativnou.

Protože Schwarzkopf má sice v názvu Seborin, takže by si člověk řekl, že to bude intenzivní šampón, ale podle složení se k tomu Keriu DS víc přibližuje Head&Shoulders.

Díky za Vaše postřehy.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

já to řešil kdysi Nizoralem a pomohl.. drmax.cz/...

hodnocení

1x

Na každého funguje něco jiného, nezbývá než zkoušet. Já používám Nivea For Men Anti-Dandruff, nebo Alpecin Kofein Shampoo. Taky mě to nějakou dobu trvalo, než jsem to "vyladil". Ten Head & Shoulders mě nepomohl ani náhodou, bylo to ještě horší.

hodnocení

0x
Mi momentálně dobře pomáhá přírodní šampon Donna Hair 200kc koupený přes lékárna.cz
Šampon není přímo na lupy, nicméně mi působí dobře na vlasovou pokožku a lupy se mi ztratily. Ustalo svědění, lupy jsou pryč a vlasy pěkné.
Zkoušela jsem též více šamponů. Headshoudelrs nic moc, mám doma.

hodnocení

0x
Po zkušenostech s běžnými šampóny (v normální ceně) z drogerie se mi nejlépe osvědčil právě Head & Shoulders.
Zkoušel jsem různé běžné šampóny proti lupům a z těch levnějších pomáhal opravdu jen ten Head & Shoulders. A to kupuji ten normální klasický, žádný "ultra".
Jen ještě takový poznatek: některé šampóny Head & Shoulders (ty z nové řady) mě někdy při používání na hlavě mírně pálí. Starší to nedělaly. Ale hlavní přece je, že pomáhají. *palec*

hanaka
hodnocení

0x

Za mě rozhodně ne šampony z drogerie a Head&Shoulders už vůbec ne. Můj přítel má stejný problém jako vy a tento šampon léta používal. A je to s ním jako se všemi ostatními z drogerie...první týdny a měsíce úžasný efekt, ale poté zhoršování...vše díky silikonům, parabenům a další chemii, která Vám ucpe celou hlavu a lupy se Vám začnou tvořit znovu. Takže za mě určitě přírodní šampony. Můžu doporučit značku Urtekram, šampon a Aloe Vera na lupy. Přítel používá asi dva měsíce a rozdíl je znatelný. Nečekejte zázrak hned, ale když vytrváte, mohl by Vám pomoct.

hodnocení

0x

Head and shoulders mě svědil. Používám dlouho kopřivový šmapón a funguje.

lacinadrogerie.cz/...

Akorát je nutno se umýt dvakrát, protože poprvé vlasy nenapění. Pak pění jak divý a vlasy jsou krásné.

doplněno 05.05.20 13:10:

ferax: Jako mě. Head and shoulders problém zhoršil.

dudl*
hodnocení

0x

Zdravím,taky jsem měl problémy s lupy a vyzkoušel hodné šamponu.A nakonec vyhrál SYOSS anti-dandruff.

hodnocení

0x

Když bylo nejhůř, umyl jsem si hlavu normálním šamponem, opláchnul a pak opláchnul naředěným 1/10 octem.
Hlavu zlehka osušit ručníkem a nechat oschnout bez fénování. Funguje to náramně, jen to moc nevoní pokud se hlava namočí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]