Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba na ucet

Od: 0000 odpovědí: 7 změna:
Dobrý den zaplatil jsem za zboží které jsem vrátil a prodejce tvrdí že mi peníze vratil na účet.Nic mi tam ani po týdnu nepřišlo.Ani po opakovaných upominkach mi prodejce tvrdí že platbu odeslal.Je to tvrzení proti tvrzení jak postupovat dál?Dekuju

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Není to tvrzení proti tvrzení, protože z účtu lze jednoduše zjistit, jestli a kam peníze odešly, a jestli přišly.

hodnocení

1x

Zkontrolujte si nejen aktuální pohyby, ale i transakce kolem data původní platby. Stává se, že storno bývá zaúčtováno právě s datem původní platby.

Jestli ani tak nic, chtějte po prodejci potvrzení o odeslané platbě. Je třeba možné, že to posílal ručně a přepsal se v čísle účtu.

Tam jsou dvě možnosti pokud se přepsal

1 - to číslo účtu co zadal neexistuje - pak to banka vrátí jako neprovedená platba.

2- to číslo účtu co zadal existuje - pak to bývá problém to z příjemce dostat

hodnocení

1x

Sice je to nepopulární, ale pohrozil bych prodejci oznámením podezření z TČ podvodu na Policii. V případě, že stále nebude komunikovat, to oznámení bych učinil.

Pozn. Pokud se jedná o bagatelní částku (řekněme do 1 tis. Kč), nebude se tím policie chtít zabývat. Je už pak na vás, zda k přijetí oznámení Policii doltlačíte nebo se na to vykašlete.

0000
hodnocení

To jistě ale s prodejcem není rozumná řeč peníze odešli a hotovo a do účtu mu nevidím co ted

Tak ať dá výpis z účtu dané platby?

A číslo účtu z kterého to mělo odejít je známo a na který to mělo přijít je také známo a je i známa částka.

Ale nevím zda ( jeho ) banka může sdělit tyto údaje: zda z účtu A odešla daná částka na účet B.

0000
hodnocení

Prodejce mi poslal jakési c.transakce ne výpis z účtu.Da se nějak zjistit kam peníze odešli nebo budu muset zjišťovat v bance

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]