Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nárok na ošetřovné

Od: lenkaacer* odpovědí: 4 změna:

Zdravím, prosím, chtěla bych se zeptat, zda nárok na ošetřovné mám či nemám.(i když advokátka radila, že to mám zkusit, že bych mít měla). Od začátku ledna jsem začala pracovat, ale díky COVID 19, přesně po třech měsících, takže po zkušební době, ukončení pracovního poměru. Tady je můj první dotaz, žádost vyplnit bez zaměstnavatele? Od 1.4.20 jsem se svým 10ti letým synem doma z důvodu uzavření škol. Myslíte, že od 1.4. by se žádost na ošetřovné mohla uplatnit? S tím, že ihned po ukončení pr.poměru jsem se přihlásila na UP, jen o týden později. Děkuji moc L.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

žádost nelze vyplnit bez zaměstnavatele. a kdy vám pracovní poměr skončil?

donpapa
hodnocení

0x

Jak mohl být pracovní poměr ukončen okamžitě (pokud jste sama nechtěla), když bylo po zkušební době? Proč řešíte problém z 1.4. až 4.5.? Proč se neřidíte dobrou radou advokátky a něco v té věci neděláte? Zavolejte zaměstnavateli, jestli bude ochoten vaše papíry připravit a poslat na OSSZ, když ne, tak ho pošlete sama. Pokud si dobře pamatuji, tak vy jste povinna doložit žádost a výkaz péče.

Podstatné je, kdy skončil pracovní poměr. Na OČR neběží ochranná lhůta, čili žádat o OČR po skončení PP je zbytečné. Něco jiného je pokračování OČR po skončení PP - v případě, že počátek OČR spadá do trvání PP, vznikne na OČR nárok.

lenkaacer*
hodnocení

Moc děkuji za Vaši odpověd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]