Nejste přihlášen/a.
Na webu VZP jsou informace ale nic moc.. stáhněte si formulář který stáhnout nejde, komunikujte e-mailem nebo jinak...
Už jsem jim napsala e-mail tak uvidím kdy odpoví.
Ale zkouším se ptát tady jestli někdo neřešil něco podobného...
Díky lidi... Snad už to všechno skončí. Tohle je fakt otrava...
2x
Pak ještě přidat prihlasku a evidenční list pojištěnce (na VZP se jmenuje takto), kde vyplníte že jste OBZP.
Stačí tyto dva formuláře. Pošlete poštou anebo mailem, na infolince řeknou kam přesně.
Jestli jste u VZP, můžu přidat odkaz na jejich formulář.
doplněno 04.05.20 18:43: Nevím, jak UP vi, kdo je u ktere zdrav. pojistovny registrovaný. Došlo zřejmě ke změně, že se to povinně hlásit nemusí. I tak je ale lepší nahlásit změnu, kdyby došlo k nějakým zmatkům. vzp.cz/... práce nemá ve vztahu ke zdravotním pojišťovnám oznamovací povinnost, ale na základě domluvy s VZP ČR zasílá souhrnně 1x měsíčně seznam osob, které přijal a vyřadil z evidence uchazečů o zaměstnání. Je ale potřeba, abyste si ověřil, že za vás tuto informaci Úřad práce zdravotní pojišťovně skutečně sdělil, a to s odstupem 1-2 měsíců. Velmi jednoduše to zjistíte v aplikaci Moje VZP, stačí ale i zavolat na infolinku.
doplněno 04.05.20 18:44:
spravny odkaz -- vzp.cz/...
1x
Nemáte co řešit. Informaci o tom, že jste byl na ÚP zaevidován jako uchazeč o zaměstnání, předává ÚP sám zdravotní pojišťovně.
To teda nevím, jestli ÚP předává něco zdravotní pojišťovně.Po mně nikdo nechtěl vědět v jaké zdravotní pojišťovně jsem registrovaná. Hned po skončení prac.poměru jsem svoji zdravotní pojišťovnu kontaktovala telefonicky do 8 dnů . Oni chtěli naskenovat papír z ÚP a poslat mejlem, od kterého dne mě zaregistrovali
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.