Nejste přihlášen/a.
Jen takový okrajový dotaz.
Pokud při prvním pohovoru,se mě zeptají,jakou výši platu si představuji?
Co tím sledují?
Většinou,když se ptám na místo,o které se ucházím,na mne vybalí všechny informace včetně mzdy a její výši.
Jinak,jsem dostal dotazník,kde chtějí takové informace,jako bych měl dělat tajného agenta či strážce trezoru v bance(jinak jde o obyčejnou dělnickou profesi).
Tak na irelevantní dotazy, které nemají souvislost s pracovním místem, bych vůbec neodpovídal. Po tom je jim kulové. Na dotaz o představě platu bych odpověděl: takovou, jaká je jinde obvyklá. Leda bys byl ve své profesi nadprůměrný, pak bych si řekl o víc. Bral jsem dřív tolika tolik. Pak bych se jich zeptal, co můžou nabídnout navíc oni mně.
Nuspěješ tam, uspěješ jinde. Držím palce!
"Tak na irelevantní dotazy... ... bych vůbec neodpovídal"
Teoreticky máte pravdu, prakticky ale na takový pohovor pak nemusíte vůbec chodit.
..vesměs souhlas s kepler. S tou výší platu to může být "průzkum", kolik "by měla" být výplata na nabízené pracovní pozici a zároveň jak jsi náročný.. O té náročnosti to ale nebude-dají/nabídnou většinou tolik, kolik dávají ostatním a případně výplaty/mzdy upraví, aby zaměstnanci neutíkali jinam.
Co sledují dotazem na výši platu?
No...já si myslím, že chtějí vědět, za jaký plat jste ochoten u nich pracovat. Ale možná je to jen chyták a chtějí tím zjistit, jak vycházíte se svojí tchýní..
A Vám dělá problém na podobný dotaz odpovědět?
Pak neodpovídejte vůbec na nic..a vykašlete se na ně, ať si to dělají sami. To bude asi nejlepší.
U té výše platu,si můžu představit cokoliv.
Můžou mít nabídku za onu vykonanou práci,a když se uskromním, a řeknu částku,která je třeba poloviční,tak pak si klidně můžou namastit kapsy.
Práce je to fyzicky náročná,ale třeba mi záměrně neřekli vše.
Nevím,jinde jdou s platem na rovinu ven.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.