Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jak správně postupovat.
Přítelkyně se mnou bydlela v mém domě ( nemá u mě trvalé ani přechodné bydliště ) cca 9 let.
Našel jsem si jinou přítelkyni a bývalka se odstěhovala. Bohužel si u mě nechala ještě nějaké věci a skoro půl roku nejeví zájem si je odvézt. Aby to nebylo málo, tak každý den jezdí ke mě za svým psem ho venčit. Vleze na mojí zahradu, nalije mu vodu, jídlo, posbírá hovínka. V tu dobu mě omezuje ( nejdu na zahradu ), protože se s ní nechci potkat - dochází k hádkám. Psa si odmítá odvézt, že ho prej nemá kam dát a prostě u mě musí dožít. Pes je snad psanej na ní, ale známka je na mojí adresu.
Jak se jí zbavit?
Na jednu stranu chápu, že bejvalku prostě vidět nechcete. Ale na stranu druhou vůbec nechápu, to vaše chladné uvažování vůči psovi. Není to jen další věc, kterou si tam nechala.
Vy se musíte domluvit. A měli jste už dávno. Pokud vy se o něj nechcete starat, ona musí (prostě musí) najít jinou možnost. Možná měla pocit, že to takhle půjde - vy ho ubytujete, ona poskytne péči. Tak si to vyjasněte, pomozte najít někoho, kdo si pejska vezme. Čím dřív, tím líp. Nejde jen o vás a vaši bývalou. Jde o živého tvora. Jiné páry se o společné zvíře po rozchodu skoro poperou a u vás... ("v tu dobu mě omezuje") M.
Vy jste asi pejskař co? Děkuji za nic vy ochránče zvířat, ale já mu neubližuju.
Když tam nemá jídlo a vodu, tak mu to dám. A ano pes je její a né můj! Vy byste chtěl cizího bernardýna na zahradě ( doufám, že pěstujete kytky, máte skalku a malé děti který se bojí takto velkých psů )
Dobrý den. Píšete, že Vaše přítelkyně vyhrožuje násilím Vám i součesné přítelkyni. Tak si kladu otázku proč se chová tak jak se chová. Nemáte k ní nějaké závazky? Třeba finanční? Přece jen jste spolu žili 9 let, tak třeba i něco investovala do vašeho společného bydlení..a proto se třeba nechce hnout z místa, dokud se s ní nevyrovnáte..Zkuste popřemýšlet, co za jejím chováním může být a snažte se domluvit na řešení. Pak si třeba odveze zbytek věcí i psa. Aby k Vám denně chodila, třeba jen na zahradu, se mi zdá přehnané z její strany. Ale jak říkám - pokud spolu nejste vyrovnáni třeba je to onen důvod, proč Vám znepříjemňuje život. A vlastně i sobě. Pokud mezi vámi nejsou nedořešené věci, tak bych si zjistila kde bydlí, věci i psa bych jí odvezla, pokud je jeho majitelem (a Vy se o něj starat nechcete) a přístup na svůj pozemek bych ji prostě nedovolila, pokud jste se na něčem takovém nedohodli. Pokud je pes zvyklý na oba dva a chtěl byste se o něho postarat, tak se s ní domluvte na tom, že jí umožníte po domluvě občas ho vídat. Ať si pro něho po domluvě s Vámi občas přijde a vezme si ho na procházku mimo Váš pozemek atd..Snad byste se jako dva rozumní, dospělí lidé dokázali dohodnout na nějakém kompromisu..
A na to jste přišel podle čeho?
Se mi zdá, že váš příspěvek nemá jak opodstatnění tak žádnou hodnotu.
Škoda že tady lze jenom dávat kladná ohodnocení, vy byste si totiž zasloužil BAN.
Za to, že nehraju hru "tazatel nikdy neudělá chybu, nikdy nelže, ale ten, koho natírá je vždy vinen"? Měli jste spolu psa, devět let spolu žili, tedy nějakou dobu i s tím psem a najednou je to cizí zvíře? Buď jste měl vyhodit bejvalku i se psem a věcmi anebo to klidně můžete udělat i nyní. To ale vy víte, jinou odpověď nemůžete dostat, nejspíš jste se potřeboval jen svěřit s problémem.
Už jsem jí dal třetí termín do kdy si má věci odvézt a i psa ( od ledna ). Bohužel jí to nezajímá a mě dochází trpělivost, protože při jejích návštěvách vyhrožuje mě i mé přítelkyni násilím. Pokuď ona nechce rozumně odejít, tak jak píšou lidi výše, budu muset volat policii, nebo psa dát do útulku.
Napadlo mě, že jak bývají stránky ,,kočka v nouzi,, tak je i na FC ,,bernardýn v nouzi,,.
Člověk by zaplakal, když vidíte ty velké psy a hledá se jim domov, jeden tam je s vystouplými žebry. Nezodpovědní si pořídí štěně a potom ejhle, velký pes a zbavíme se ho.
Dejte inzeráty do novin, časopisů, do místního plátku, na veterinu, do Annonce, na různé weby, optejte se v dědině, jestli nemá někdo zájem.
Je to pro Vás jistě nepříjemná situace, jste doma a chcete mít i na zahradě pohodu.
Když se nepostaráte o psa /o udání do jiné rodiny/, tak ho tam budete mít asi dlouho. Proto byste měl Vy sám hledat, od přítelkyně se asi nedočkáte. Nechce, nebo nemá ty možnosti. Postavte se k tomu takhle - vždyť to dělám pro sebe, abych měl zahradu pro sebe volnou. Asi jste si toho Vašeho psa pořídili společně, nebo jste minimálně s pořízením psa souhlasil. Ty věci - pytle se dají vždycky dát někam do garáže, nebo přístavku.
Mám dojem, že bývalka chce dělat dusno. Oznámila bych 14 dní na vyzvednutí věcí, jinak dám ke kontejneru. A se psem další termín 2-3 týdny, jinak odvezu do útulku. Jiné řešení nevidím. Jak si představuje, že bude docházet na zahradu a rušit Vaše soukromí. A taky klíče odevzdat. Možná si pořád dělá na Vás nárok. Musíte razantně napsat, nejlépe doporučeně, ať máte doklad event. a kopii pro sebe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.