Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Srdeční aritmie

Od: jarica odpovědí: 18 změna:

Tlak 134/99 tep 144 a bolest na hrudí.

Co mám dělat? Už to trva 40 let.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Kdybyste měl takový tep, tak už jste dávno mrtev *zed*
Vašemu dotazu nevěřím.
liska5

Takový tep je po doběhu v treninku normální. A ani to nemusí být naplno. Jen by pán musel být pořád v běhu. Lékař ale musel udělat nějaký závěr.

liska 5 - Teda 40 let před něčím utíkat... klobouk dolů.

liska5

Magdone, píše arytmie, což znamená nepravidelnost. Jestli tohle je horní hranice té amplitudy, tak je to v ještě dobré. Jako by několikrát za den běžel na tramvaj. A ta bolest na hrudi může být třeba od páteře, žeber, psychiky i od trávení. Lékaři provedli vyšetření a dál s tím s tím nic nedělaj, protože asi není potřeba.

Arytmie není tachykardie. Pokud má 144 i v klidu, tak je to moc. Nemusí to ani tak cítit, protože záleží i při jakém krevním tlaku těch 144 má. Když poběžíte na tramvaj, tak rapidně stoupne diastolický tlak a proto člověk tep velmi cítí.

liska5

Právě, že arytmie není tachykardie, tak tep 144 za minutu má nárazově, nepravidelně. A tlak do toho nepletu, ten jde kolikrát s pohybem dolů, jak systolický, tak diastolický. To mám vyzkoušené na sobě. Vysoký tlak se dá do jisté míry rozchodit, otevřou se cévy ve svalech i arteriovenéozní spojky a tím ubude krve v řečišti.

Tak to už popisujete možná brady-tachy arytmii, ale nejsem doktor :)

hodnocení

3x

To jste si skutečně vzpomněl poměrně rychle - po 40 letech *smich* Ale jediná správná odpověď je nechat se objednat ke kardiologovi, který Vás velmi pravděpodobně vyšetří mj i Holterem, pak se můžete bavit o tom, z čeho arytmie pocházejí a co se s tím dá dělat.

Čekal celých 40 let na to aby zde mohl postěžovat že má vysoký tep a tlak *smich* . Průměrný člověk má tlak okolo 105-120/min a tep okolo 80-100/min. Mít 40 let tak vysoký tep je nesmysl. Proč jste to začal řešit až teď?

jenicek, průměrný člověk nemá tep 80-100. Bradykardie končí 60 tepů za minutu a tachykardie začíná od 100 tepů za minutu. Průměr je tedy 75-80 tepů za minutu. V noci můžeš mít klidně i 55tepů bezproblému.

Tlak se neudává v hodnotách za minutu, ale v mm rtuti.

Aha,tak to jsem nevěděl. Těch 55 tepů/min ze mi zdá docela málo ale lidské tělo je nevyspytatelné a dokáže překvapit. Můj otec měl jednou dokonce 230/130 a kdybych ten údaj na vlastní oči neviděl tak bych nevěřil. A to nebyl běhat a neměl ani problémy se srdcem.
P.S s tim tlak/min jsem se sekl,ani jsem si toho nevšiml že jsem to napsal

liska5
hodnocení

1x

Jestli arytmie, tak by se jednalo o nepravidelnost. Pak ta tachykardie -rychlý tep- 144/min, není pořád, ale je to záležitost záchvatová?

Je to tak?

Systolický tlak máte v normě, vyšší je diastolický. Ale zas ne tak dramaticky. Zřejmě lékař usoudil, že tak se dá žít, když vás nikam dál neposlal. Jak jste na tom s tělesnou váhou, pohybovou aktivitou, žílama, cukrem, psychikou...?

liska5

Co berete na to za léky? Aspoň užívejte hořčík. Jak jste na tom s hrudní páteří a žebry?

jarica
hodnocení

Ani šetření ani ultrazvuk srdce nic nezaznamenal. Nikdo nic neví. Na kardiologii se léčím už 40 let.

liska5

Léčím? To znamená, že berete léky. Z těch se zpětně dá vyvodit diagnoza. Nebo jste veden u kardiologa a ten Vám nic nedává, jen vás kontroluje?

hodnocení

0x

Dobrý večer, nevím sice odkud jste, ale co navštívit vysoce specializované pracoviště pro tyto případy nemocnice

v Třinci-Podlesí? Osobní zkušenost u mého manžela.

motak
hodnocení

0x
A proc jste proboha tak dlouho cekal,nez vas napadlo se zeptat nas,cizích lidí na internetu? Kdyby ste to udělal dřív, mohl jste mít už pár let pokoj a byt vyléčen.
Já tedy nejsem vůbec doktor, ale myslím,že pití bylinkový ho čajů by mohlo pomoci. Icite tím nic nezkazíte a nikdy nevíte, jestli to nezabere.
A určitě se tady najdou i další kolegové, co pomohou s léčbou...
hdbdks
Myslíte si, že lidé Vám na internetu poradí více než lékaři? A tep 144 není normální. Tlak máte vyssi na to jsou léky... Ale záleží, Co máte za nemoci další, jak máte stresující práci,genetika apod. Po internetu nedokáže pomoci ani lékař, který má x diplomu a xy let praxe. Takže poraďte se s lékařem prosím
Ale nee vložila jsem to jako komentar. Pardon

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]