Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, šla jsem marodit v ochranné lhůtě, počítám, že budu tak 3 měsíce marodit, ale pak bych chtěla marodit dál, ale s jinou diagnozou.Jak přejít z neschopenky na neschopenku?
Jde mi o to,teď marodím se zády a po 3 měsících chci jít marodit řekněme třeba s nervama,tak půjdu k jinému doktorovi. Znamená to,že ve středu mi to ukončí a hned ve čtvrtek začnu marodit s nervama, pak je to v pořádku?
Nevím, jak je to s přechodem, ale z dřívější vlastní zkušenosti vím, že se zádama to jde docela dlouho.
Sem tam mě poslala na rehabilitaci, na nějaké vyšetření, a nic víc...
Pokud nezjistí příčinu bolesti zad, neměla by Vám neschopenku ukončovat.
Z hlediska OSSZ (která nemocenskou vyplácí) je neschopenka, která přímo navazuje na předchozí, pokračováním nemoci. Pokud vím, diagnóza se nezkoumá. Nesmí tam být přetržka že např. Vám v pátek jednu PN lékař ukončí a v pondělí si přijdete pro novou - to NENÍ pokračování nemoci. V takovém případě by Vám na dávky už nárok nevznikl.
Jenom bych - upřímně - ráda věděla: jak se může "chtít marodit dál"? nechápu, co bych tomu doktorovi řekla...
TO by mě ale zajímalo jak je to v tomt případě s penězma? prtože když mam 3 měsíce neschopenku pak ji ukončím a začnu jinou tak prvni tri dny obou neschopenek nedostanu ani korunu? nebo je to jinak...
je to jinak normálně pokračuje nemocenská. Taky jsme byli mile překvapeni, když to manželovi přišlo.
Pokud se jedná o tzv, pokračování nemoci, tedy nová neschopenka hned další den navazuje na původní, běží Vám dál dávky od OSSZ, jako by se jednalo pořád o jednu neschopenku. Pokuid by tam byl i 1 den přetržka, začne běžet nová dávka i s prvními 14 KD náhrady od zaměstnavatele, tedy první tři směny zadarmo...
také jsem na neschopence od 6.11.se zády kdy jsem byla u obvodního lékaře...když jsem už mohla konečně nastoupit do práce,zjistili jsme,že se nám po dlouhém čekání povedlo miminko...takže jsem šla na gynekologii a lékařka si mě převzala s neschopenkou jen napsala diagnozu rizikové těhotenství...takže s tím problém není...pokud zůstanete u stejného lékaře když chcete jak píšete...lékař vám jen změní diagnozu dle jejich kodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.