Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přechod z neschopenky na jinou neschopenku

Od: lea1* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, šla jsem marodit v ochranné lhůtě, počítám, že budu tak 3 měsíce marodit, ale pak bych chtěla marodit dál, ale s jinou diagnozou.Jak přejít z neschopenky na neschopenku?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x
"chtěla marodit"- upřímnost nadevše
Pokud marodíte např. s horečkou, a "dostanete" šílený průjmy, nebo Vás např. začnou bolet záda, měla by se původní neschopenka prodloužit.
Toť můj názor.
sebod*

neschopenka se vystavuje na určitou diagnozu. Takže ukončit jednu a pokračovat na druhou.

lea1*
hodnocení

Jde mi o to,teď marodím se zády a po 3 měsících chci jít marodit řekněme třeba s nervama,tak půjdu k jinému doktorovi. Znamená to,že ve středu mi to ukončí a hned ve čtvrtek začnu marodit s nervama, pak je to v pořádku?

sebod*

¨No, asi tak nějak

hanher*

Nevím, jak je to s přechodem, ale z dřívější vlastní zkušenosti vím, že se zádama to jde docela dlouho.

Sem tam mě poslala na rehabilitaci, na nějaké vyšetření, a nic víc...

Pokud nezjistí příčinu bolesti zad, neměla by Vám neschopenku ukončovat.

kytka*

přesně tak manžel měl neschopenku po operaci srdce a pak měl jít na jinou operaci , tedy mu v jednom dnu neschopenku ukončili a hned mu navazovala neschopenka jiná s jinou diagnozou.

hodnocení

0x

Z hlediska OSSZ (která nemocenskou vyplácí) je neschopenka, která přímo navazuje na předchozí, pokračováním nemoci. Pokud vím, diagnóza se nezkoumá. Nesmí tam být přetržka že např. Vám v pátek jednu PN lékař ukončí a v pondělí si přijdete pro novou - to NENÍ pokračování nemoci. V takovém případě by Vám na dávky už nárok nevznikl.

Jenom bych - upřímně - ráda věděla: jak se může "chtít marodit dál"? nechápu, co bych tomu doktorovi řekla...

sebod*

Nikdo taky netvrdí, že se diagnóza zkoumá. Jen není možné mít vystavenou neschopenku třeba na ty záda na tři měsíce a s touto neschopenkou být doma dalších 5 měsíců třeba s tou hlavou. To je hloupost *zed*

:)to taky nikdo netvrdí.

sebod*
01.04.10 17:26

*slunce*

hodnocení

0x

TO by mě ale zajímalo jak je to v tomt případě s penězma? prtože když mam 3 měsíce neschopenku pak ji ukončím a začnu jinou tak prvni tri dny obou neschopenek nedostanu ani korunu? nebo je to jinak...

kytka*

je to jinak normálně pokračuje nemocenská. Taky jsme byli mile překvapeni, když to manželovi přišlo.

Pokud se jedná o tzv, pokračování nemoci, tedy nová neschopenka hned další den navazuje na původní, běží Vám dál dávky od OSSZ, jako by se jednalo pořád o jednu neschopenku. Pokuid by tam byl i 1 den přetržka, začne běžet nová dávka i s prvními 14 KD náhrady od zaměstnavatele, tedy první tři směny zadarmo...

OK... zatím se mi to nestalo a pevně doufám že ani nestane ,ale to bylo spíše jen pro zajímavost... zase jsem o něco chytřejší :) děkuji.

enie1*
hodnocení

0x

také jsem na neschopence od 6.11.se zády kdy jsem byla u obvodního lékaře...když jsem už mohla konečně nastoupit do práce,zjistili jsme,že se nám po dlouhém čekání povedlo miminko...takže jsem šla na gynekologii a lékařka si mě převzala s neschopenkou jen napsala diagnozu rizikové těhotenství...takže s tím problém není...pokud zůstanete u stejného lékaře když chcete jak píšete...lékař vám jen změní diagnozu dle jejich kodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]