Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nehoráznost mladých lidí

Od: spiritofthespeed® odpovědí: 67 změna:

Dobré dopoledne. Po včerejšku jsem doslova dotčen tím, co si dovolila jedna mladá puberťačka v našem městě. Po cestě z nákupu jsem šel spolu s dalšími po chodníku, proti mě asi 5 slečen v pubertálním věku, z toho jedna bez roušky a naschvál kašlala mezi ostatní a směrem ke mě s dosti důvěryhodným znakem nachlazení. Kašlala a ještě se tomu tlemila a otáčela se. Ve mě se vařila krev po chvíli a chtěl jsem ji něco říci. Jak si tohle může někdo dovolit a kor dneska? Cítím se zvláštně a něco mi sedí na plicích díky ní. Kdybych měl video, tak na ni mohu podat trestní oznámení.. Příde Vám to normální?

67 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

20x

Hele,kolega si nedávno v práci kýchnul*cert* umlátil jsem jej lopatou a zaházel vápnem. Než vydechl naposled,snažil se něco říct o pylové alergii,ale kdo by to riskoval že*haha*

hodnocení

9x
Tak ano, máte pravdu.. mládí jsou drží, agresivní, sprostí a nevychovaní.
Ale že by Vám dnes sedělo něco na plicích, když na Vás včera někdo kýchnul..to zase Vy slyšíte trávu růst.
lidus*

Nejhorší je ta panika, co se ji tu podařilo vyvolat. Kašlajícího by umlátili lopatou.

@martincakl Hajzli jedni parchanti. Čím jsem starší, tím více jsou drzejší.

ernie: To není otázka věku mého či tazatele. Daleko víc je to prostředím a výchovou. Když jsem syna vodil do školky, v šatně zdravilo velmi málo dětí (možná dvě), ale to by se dalo pochopit..jenže zhruba stejně tolik zdravilo jejich rodičů. A od koho se to ty děti mají naučit..

martincakl: Já to ale nevztahoval na nikoho, jen výhradně na sebe. To je mi teprve třiapadesát, nechci vidět drzost mladých, jestli se dožiju třeba sedmdesáti :-D

ernie: To ano.. Ale zcela objektivně je mnoho situací, které si za našich "mladých let" nedokážu představit, že by je někdo z nás dělal (a to včetně těch spolužáků se sníženou známkou z chování).

Ano,vašnosti má pravdu,je to nevychovaná havět,která by zasloužila pár po tlamě,já když jsem jako děcko na vesnici nepozdravil-tetku-tak ta ihned žalovala a já dostal vejprask,-že nezdravím sousedy,-když to člověk pozoruje dneska,tak se chce zvracet,tyto holčiny,které si hrávaly s panenkami,tak dnes fetují a souloží,to něco vypovídá o výchově a morálce lidí v dnešní době a vašnosti,měl jste ji to hned říci od plic a né to v sobě dusit,je to nebezpečné...

Viktore, opravdu máte zkušenost, že když řeknete něco od plic, případně dáte po tlamě, něco změníte? U toho jednoho nebo u celé generace? Fakt jste o tom přesvědčen? *plac*A kdybych od plic něco řekla dědkovi, který do mě vrazil vozíkem jen aby se dostal k mrkvi, které je plný vagon tak, že mám už týden modřinu? A v tramvaji mi bolestivě jiný šlápnul na nohu a uhodil mě batohem, jak se bezohledně točil, také bych mu měla dát po tlamě? Jakože fakt? *alene* . . . hoď kamenem!

maj*

Pokiaľ som dobre čítal, dotyčný písal že na neho nie kýchla ale kašlala. V tom je podstatný rozdiel. Tak že kľudne mohol od nej niečo nachytať a senná nádcha pri kašli nie je.

maj*
ernieJa som sa tej 70-ky dožil. Skúsenosti mám také, že poniektorí si o to viac dovoľujú. Hlavne sa to týka žien. Síce nie je to pravidelné, ale zopár prípadov sa mi už stalo. Zostali potom ale poriadne zaskočené, ked som si to s nimi verbálne a to ich spôsobom vydiskutoval. Pred pár rokmi ma dokonca jedna pridsiatnička napadla, lebo idúc po pravom kraji chodníka som sa jej podľa asi je želania ja nevyhol. Nuž ked sliepka nevie kde má pravú alebo ľavú stranu jej problém. Absolútne sa nezaujímala ši má pred sebou niekho alebo nie a šla si po ľavej strane úplne na drzo. Ked ma napadla dáždnikom, prvý úder som odvrátil rukou a pri druhom odvrátení úderu okamžite dostala hák na spodok rebier. Bola neskutočne agresívna. Podľa všetkého asi zdrogovaná. Nakoľko som odchádzal, tak už len slovne útočila. Tak to schytala aj ona slovne. Na jej šťastie. Lebo pri opakovanom ataku by si už zbierala aj zuby.Podobný prípad som mal o niečo skôr, ked akási asi 40 nička šla tak isto po chodníku po ľavej strane a ja s ťažkým batohom oproti nej. Už z diaľky ma videla, pozerala na mňa do poslednej chvíle a ked bola na mojej úrovni, nakoľko ma musela obísť, tak do mňa strčila že vraj "nebudem ťa ja obchádzať". O pár metrov dalej zašla za blok k smetným bedniam vyhodiť smetie. Tak som si tam zašiel a schytala takú hubovú polievku že ani necekla. Ale akosi sa jej už nechcelo odpovedať na otázku, či mám dať dole vak a vysvetliť jej to jej sotenie ja ručne. Čušala ako voš. Tak som jej vynadal do sopľavých gadžoviek a odišiel som.

vilik*
hodnocení

7x
Kolegyně v práci si kýchla.
Kam mám odklidit její mrtvolu?

Drtič kamení to myslím zvládne.

To ale musíš dělat v kamenolomu. Skartovačka v kanceláři to nepobere*smich*

Tělo se dá rozporcovat i Fiskarsem s dlouhou násadou. Sice je to fuška asi jako když bouráš prase, ale když chceš někoho odklidit, tak si musíš máknout.

jenda2*

Proškoluji BOZP při manipulaci s břemeny a tak vám poskytnu skutečný případ drcení člověka v drtičce. Zjistíte, že to je od vás docela nevhodné ...

bozpforum.cz/...

Nevhodné, nicméně evidentně účinné. Mě by zajímala úspěšnost školení BOZP. Beru to tak, že normální člověk jej nepotřebuje a debil, který vleze do spuštěné drtičky jej stejně nepochopí...

jenda2*

Právě taková videa ukáže lidem, jak končí lehkomyslnost. Hodnocení po každém školení je pozitivní, tak to bude asi správně směřováno. Každý člověk potřebuje opakovat směrnice a předpisy. Jinak by se nestávaly úrazy. To je desítky let potvrzená zkušenost.

To si myslíte vy bezpečáci, že každý potřebuje školení. Ve skutečnosti to není pravda. Kdo nemá v hlavě vymeteno, nepotřebuje ukazovat video chlapa, který se svou blbostí nechal rozemlít v drtiči kamení na masokostní moučku.

A ten kdo vymeteno má, si stejně z toho školení nic nevezme.

Ale potřebujete být důležití k uzívání...

hodnocení

6x

Máte problém s interakcí s okolním světem. Doporučuji navštívit lékaře. Psychiatra.

hodnocení

ernie@ Aa, dobře Vy. Když jste u toho nebyl, tak si myslete co chcete. To spíš doporučte té holce.

Já se nevysmívám, jen jsem chtěl doporučit pomoc. Máte problém s okolím, kde je jeho jádro, zjistí odborník. Mimochodem jste se ptal, jestli to přijde normální. Ne, nepřijde.

hodnocení

Dobře, já to neberu jako výsměch, já to napsal protože takové věci nejsou ani trochu vtipné. Ptal jsem se, zda je normální, aby se takhle někdo choval. Ale odpovím si, v dnešní době bohužel je "normální" skoro všechno.

Náhubek na xichtě vás nerozčiluje ale pubescenti ano...

hodnocení

Pubescenti, co se chovají jako de*ilové mě rozčilují. Jinak ne.

ernie nesouhlasím s Vámi.

Jo, roušky jsou otravné, ale úmyslně kašlat na cizí lidi, byť třeba předstíraně, sakra PROČ? Co si ta malá coura myslí? Že je vtipná? A co když ho opravdu má? Zaplatí půl milionu dolarů jako basketbalista Gobert?

Viz můj příspěvek výše (možná níže, nevím, jak se to zařadí)

hodnocení

4x

Bohužel, v dnešní době to celkem normální je. A nejen u puberťáků, denně se takových lidí v nejrůznějším věku najde celá řada.

Jestli se to stalo včera, tak to, co Vám "sedí na plicích" tam určitě nemáte od ní. Tak rychle to zase nejde.

lenken
hodnocení

3x

Měl jste se jí na místě zeptat, jestli nechce zavolat záchranku, že podle toho jak chrchlá, by mohla do týdne zemřít.

joudic*
a nasledoval by vysmech..

pb®
hodnocení

3x
Nejlepší je vyhnout se konfliktu s agresorem. Z popisu to vypadá, že jste ji viděl dostatečně dlouho dopředu. Proč jste se jí nevyhnul, nepřešel na druhou stranu? Na druhou stranu slečna příliš nebezpečná nebude a ačkoliv násilí na ženách neschvaluji, jedna dobře mířená facka rozjívenému puberťákovi v pravý čas vysvětlí víc, než tisíc logických argumentů.
hodnocení

Já Vám tu situaci popíšu. Od večerky jsem šel po chodníku, kde byl jeden přechod, po kterém jsem nepřecházel ale pokračoval dál po chodníku, kde je další přechod až po 20ti metrech hned u rohu jednoho domu. Je to úzký chodník po jedné straně silnice, kde jsou jen domy. Když jsem se blížil k tomuto domu, tak vyšly ty puberťačky a ještě tak 10 metrů před druhým přechodem začala ta první kašlat a to jsem byl na půli cesty mezi oběma přechody, takže když se vynořily zpoza toho domu, tak jsem uhnul akorát stranou, abych nešel proti ní. Já taky neschvaluju násilí na ženách ale téhle by facka sedla, alespoň kdyby ji její rodiče v mládí nějakou facku dali výchovnou.

Nemohl byste nakreslit plánek?

jofa*

Ještě že jste se měl kam uhnout. Několikrát se mi stalo, že parta roztažená po celém chodníku neuhnula a bylo nutné vkročit do silnice, aby nedošlo k čelní srážce s některým z party. Jsou silní v partě, jako jednotlivci to jsou poseroutkové. Vyzkoušeno.

jóga: Tak třeba já mám to štěstí, že jsem docela narostl. Pokud potkám podobnou protijdoucí "sestavu", tak říkám "buď uhnete, nebo jdu skrz".. Vždy to zabralo..
joudic*
05.05.20 20:19

etana*
hodnocení

3x

Pubertální věk, takže něco okolo třinácti, ježiši, abyste se nepotento. Přijde mi to blbé, ale normálnější než hned udávat a řešit na poradně. To si dospělý chlap nedokáže zjednat sám pořádek? A to, co vám sedí na plicích není zcela určitě nákaza od těch holek, kdoví, kdo na vás kde něco prsknul, třeba to bylo v Lidlu při boji o poslední rejži.

res
@etana - mávla byste nad tím rukou? Dala byste jí výchovnou facku nebo snad přednášku? Ignorantce? Co kdyby se jen vysmála nebo třeba plivla? No pochlubte se, co by ji tak asi ponaučilo?
etana*

Necítím potřebu někoho na ulici ponaučovat, nejsem Pomocná stráž VB.

lenken

Nevím, kdo tady co udává. Pán měl jenom dotaz. *alene* Nebo si myslíte, že je normální v této době někomu kašlat do ksichtu a ještě se z toho tlemit? A je jedno jestli je to puberťoš nebo stařík.

priklad1*

To ti mladí dělají jenom z alternace. Možná si moc neuvědomují, že se toho staršího věku ani nedožijí.

res
@etana - aha, nemáte potřebu se na ulici vyjádřit/bránit, raději zbaběle ignorujete nevhodné chování (to je jako byste to schvalovala), jen si rejpnete do slušňáka *nene*
lidus*

Staří ven 8-10h, ti ci jsou připosraní, sedí doma na prde.. Obědy zadarmo, nákupy do domu- ano, to mají u nás a jak říkal ten co obědy vozí, mrflou, že nemohli pokousat maso, polévka byla studená... Mladé už ten humbuk nebaví, nedivím se jim ani mě už nebaví a mládí mám za sebou.

liska5
hodnocení

3x

Na plicích Vám nesedí infekce, ale ten vztek a bezradnost, kterou nemůžete rozdýchat. / To existuje podle psychosomatiky./*bum**ticho*

Moje máti radila takové lumpy polít, že ho nezraníš a nemusíš si s ním špinit ruce. Jen tu vodu člověk nemá pokaždé po ruce...

hodnocení

3x

Spirite, sice vám rozumím, ale musím vám říci, že nejen mladí, jsou protivní. Ale i středňáci, ti jsou ještě agresivní a staří, důchodci, jsou protivní tak, že se za ně stydím. Nic jiného neumějí, jen sledují, co by mohli zkritizovat a také to patřičně hlasitě, jedovatě a neadresně dělají. Sami mají tuny másla na hlavě a jen prudí. Neumějí o něco požádat, jen do prostoru vykřikují jedy. O poděkování nebudu ani vzpomínat. *alene* Já mám tuhle zkušenost. Bohužel.

hodnocení

2x

Sice máte pravdu, ale teď si tady foukáte bebíčko, na místě jste však nebyl schopen zareagovat a rovnou zavolat Policii. Ta už by si s tím teletem poradila.

Teď brečíte na úplně špatném hrobečku.

hodnocení

satam@ Já ji tu potkávám často a je možné, že to udělá znova. V tom případě bych buď volal nebo hned natáčel. A dál, když bych zavolal státní a ona to popřela, tak co potom?

lipanek
hodnocení

2x

Nestresujte se. Třeba je pravda někde úplně jinde.

Nasaďte si náhubek a buďte poslušen rozkazů. Zaseli do Vás strach.

jurajjuraj*
hodnocení

2x

to si snad nekdo dela srandu *smich* nebo je mozne ze je nekdo tak blby?

prejit kolem holky a pohledem poznat ze je nemocna, dneska uz to sedi na plicich *smich* a od narozeni sploucha v kebuli

res
hodnocení

1x
To je typický příklad drzosti a nevychovanosti a je škoda, že slušně vychovaní nemohou adekvátně zasáhnout, aniž by na to sami nějak nedoplatili. Když to takovým zmetkům projde bez trestu, nenapraví je nic. A to se netýká jen roušek, lze to aplikovat na každý neřád. Naše společnost je naštěstí celkem spořádaná a mentálně kvalitní, výjimky se objeví jen u různých zmetků citově zanedbaných nebo povahovým genem poškozených.

asd1
hodnocení

1x

Máš to řešit na místě = nahrát a předat policajtům, nebo je aspoň zjebat, pohrozit předáním policii a zmizet...

V dnešní době je kašlat bez zakrytí huby mezi cizíma lidma společensky absolutně nepřijatelné, s takovým bezohledným hovadem se nesmí frcat ale okamžitě účinně trestat.

Podobně fetky a čorkaři ujíždějící v autě, místo hodničky bych je při první možnosti vytlačil ze silnice (prakticky na každým videu z honičky je vidět spousta možností k zastavovacímu PIT manévru, bohužel to polda u nás udělat nesmí) jako v US + vinu na zranění nebo smrti spolujezdce (vytlačení policejním autem nebo střelba) by automaticky měl řidič a tresty by se sčítaly tj. obecné ohrožení + zabití spoloujezdce + násilí proti úřední osobě + čorka nebo fet, celkem 50 let natvrdo, Žádný desátý zákaz řízení a podmínka + vyšetřování policajta a jeho stíhání za odřený auto...

hodnocení

1x

Kdyby to člověku v pravou chvíli došlo, třeba by pomohlo na ni " doslova" taky hodně zakašlat , pokud možno vlhce a zhluboka, samozřejmě bez roušky a přímo, snažit se na ni prsknout. To by se asi divila.

hodnocení

To nejspíš jo,no. Nebo se ji příště zeptat,zda se už vyléčila a jestli to není třeba i v hlavě trochu ill.

host
hodnocení

1x

Nehoráznost? Jedna díra ještě nedělá celý cedník. Naopak. Většina mladých se chová a jedná úplně normálně. Jako všichni odstatní dodržují všechna nařízená i doporučená opatření. Dodržují rozestupy, jsou ohleduplní k pomalejším starším lidem při nastupování do dopravních prostředků, dodržují doporučenou dobu nákupů pro seniory, atd. Pomáhají nebo dokonce sami provádění nejrůznější služby od šití roušek, rozvoz nákupů nebo hotových jídel, atd.

Mladí jsou normální. Jedna dírka (váš zážitek) ještě cedník (kolektivní vinu) nedělá.

pe
hodnocení

0x

Manželka od prvního nemusí nosit ochranu.Zavolejte klidně koho chcete,ale ten výjezd si potom zaplatíte.Nehledě k tomu,že mohli pomáhat jinde.

HA se nenosí, ale snad polyká? Tak pozor na nehodu!*vtip*

pet32
hodnocení

0x

Určitě se nezachovala správně, ale jestli cítíte něco na plicích, tak buď na vás něco leze nebo jste si to vsugeroval.

hodnocení

0x

U nás na autobusové zastávce taky došlo k výchovnému problému. Nevychovaný mladík dostal jednu výchovnou. Devítkou mezi světla, takže nedošlo k jeho nápravě. Zato došlo k rozbití skla zadní stěny budky. Střepy, krev, bordel. A vychovatel dožil v ústraní v "ubytovně s filtrovaným vzduchem".

Výchova je holt náročná ..

break
hodnocení

0x

Vykašli se na to...

hodnocení

Dávno jsem to pustil, protože já mám svých věcí na řešení dost.

hodnocení

0x

Tak jsem si to celé přečetla a být Vámi, tak to nechám plavat. Holka je prostě rozjívená a její šprťouchlata bych já ignorovala. Píšete, že ji potkáváváte často a je docela možné, že si i ona si Vás pamatuje a uvědomila si, že Vás její přiblblé srandičky rozčilují. V tom případě ona může dokonce i přitvrdit, protože ji to baví a Vy se z toho budete hroutit, když Vy víte, že se jedná jenom o nevycválanou holku? Vy roušku určitě máte, takže i kdyby ona kašlala Vaším směrem, tak se Vám nic nestane, protože ona jde a Vy jdete, tak se pouze míjíte. Určitě Vám nekašle přímo do tváře. A na tyhle lidi platí nejvíc naprostý nezájem.

hodnocení

0x

Ostatní se tomu smějete, ale přidám jednu příhodu, která se opravdu stala:

Jeden americký basketbalista Gobert si dělal z koronaviru legraci: Osahával schválně mikrofony před tiskovou konferencí, dělal srandičky atd, u něj nic mimořádného, všichni ho mají dávno za kašpara. Ale pak se ukázalo, že ho opravdu má!

Nikdo v NBA s ním nemluví, Gobert se kaje a sype popel na hlavu a jako omluvu daroval půl milionu dolarů zaměstnancům areny. Co udělá ta puberťačka, až zjistí, že ho taky má?

isport.blesk.cz/...

Až "ho" ta puberťačka bude konečně mít, tak se možná zklidní...;):-D

jenda2*
hodnocení

0x

Tady máte článek o smysluplnosti roušek v současnosti:

seznamzpravy.cz/...

Týý jooo, už jsem informovaná na 150%! *zmateny*

Tak, když to řekla skoro politička a zakladatelka screeningu rakoviny prsu a sítě mamacenter po ČR,

Tak to musí bejt pravda na 175%

cs.wikipedia.org/...

lee*
hodnocení

0x
Vidíte, já bydlím na malém městě, v části kde žije hodně důchodců a ti se tu promenují bez roušky skoro pořád. Stejně tak mě vytáčí, když kdykoliv jdu do krámu tak tam někdo starší hrabe rukou v rohlíkách. Chrchlání starších pupkatých pánů doprovázené následným pliváním je taky běžná věc. Také to považuji za nehorázné. U té puberťačky se to dá ještě omluvit nějakou mladickou blbostí, rádoby vtipností, ale co k tomu vede ty starší?

jesup*
hodnocení

0x
Sobota BRNENSKA PREHRADA, tisic lidi, žádná rouška, alkohol :D celkem pohoda. A fakt si nedělám srandu, nikdo rousku nemel, max na bradě. Popravdě mi to blbý nepřišlo, ale chápu nasledky atd.
Reálně roušky nosíme jen pro jakousi víru lidí a protože to nařídil stát. Nemám to nikomu za zlé, sám jsem roušku nosil ještě před karantenou a budu ji i nosit když budu nachlazen nebo budu mít chřipku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]