Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Bude to plíseň. Ta vám deformuje nehet, který uprostřed bytní a strany se stlačují k sobě, a tím zvedají "maso" společně s nehtem. To červené je sražená krev, jak vám zbytnělá, zrohovatělá tkáň praská. Vždy po vydezinfikování nehtu i tkáně v okolí Listerinem (jak radí @babkazov) - lze zatím potírat i Peroxidem vodíku z lékárny či obyčejným octem, si vtírejte měsíčkovou mast => je proti plísním (v lékárně volně prodejná za cca 70,-Kč). Toto vám nevyléčí, ale než se dostanete k lékaři, trochu vám to pomůže. Ida
Mám s tím zkušenost u našeho dědečka. Nehet se nestrhává, léčí se to vnitřně antibiotiky, z vnějšku mastí či kapkami - obsahuje to ocet a výtažek z měsíčku lékařského + další léčivé složky. Ale na kožní si dojděte (jak to půjde) a nenechte to být. Ta plíseň se krví může roznést i na nehty ostatní, i na ruce, dokonce v pozdní neléčené fázi může způsobit i "drolení" zubů. Ida
Plíseň. A na prstu žaludeční dráhy. Když si ho dáte strhnout, tak ten nově vyrostlý nehet bude zase špatný! To Vám řekne chirurg, než odstranění provede. Omezte ve stravě sladkosti, nohy koupejte v hypermanganu a noste otevřenou obuv/ sandále/. V lékárně koupíte mast, kterou budete prsty potírat vytrvale...
Liško, co jsou to ty žaludeční dráhy na prstu? Promiňte, že jsem tak zvědavý, hodně z vašich rad čerpám. Díky.
Jen takový postřeh z dnešní doby. Celkem dlouhou dobu se mi třepily nehty také byly křehké a při jakémkoliv použití se lámaly. Přikládal jsem to nedostatku minerálů a vitamínů. Ač jsem se snažil jíst zdravě a vše doplňovat, potíže nemizely.
V této koronadobě, kdy si několikrát denně desinfikuji ruce se nehty krásně spravily.
Takže to byla nejspíše plíseň a desinfekce na ni úžasně funguje. Za vyzkoušení nic nedáte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.