Nejste přihlášen/a.
Ahoj, ráda bych se zeptala, jakou máte kdo zkušenost s ohřívačkou a sterilizátorem lahví. Já jsem z toho totiž nějak zmatená Na internetu jsem našla, že sterilizátor se většinou v praxi používá tak šest měsíců, pak už maminky lahve často nesterilizují. Ale to pak tedy stačí lahvičky vymývat pořádně vodou a jarem nebo jak? Četla jsem i o nějakých ohřívačkách do mikrovlnky, tam se dají taky dát plastové lahve s obrázky, nejen skleněné? A je to vůbec nutné mít ohřívačku a sterilizátor? Odkdy dokdy se používají? A jsou jen na skleněné lahvičky nebo i ty plastikové nebo z čeho to je? Děkuji za odpověď
Ohřívačka lahví je podle mě zcela zbytečná věc - úplně stejnou službu mi prokázala termoska: postavila jsem lahev s Nutrilonem do většího hrnečku, nalila do něj horkou vodu z termosky a za několik málo minut (3-5 min.) bylo mléko ohřáté na patřičnou teplotu. Takhle jsem to mívala připravené i u postele, takže noční krmení mimoušů nebývalo tak náročné. Kromě toho jsem se pokaždé jakýmsi záhadným způsobem vzbudila o chvilku dřív, než dítě začalo brečet hlady. Co se týče sterilizátoru, nemusí to být tak špatný vynález, zvláště když víte, že nebudete výhradně či dlouho kojit. Všechny moje děti byly krátce po narození převedené na umělou stravu a pravidelné denní vyvařování 6-7 lahviček byla nepříjemná nutnost. Obecně se doporučuje vyvářet lahve a savičky půl roku.
Měla by jste vidět mne nebo moje děti. Nepoznali jsme sterilizátor, pořádně jsme flašku umyli teplou nebo horkou vodou a bylo. Flašku s nápojem sme ohřáli pod teplou vodou a bylo. Jsme tu, a jsme zdraví. Prvních pár měsíců se pleny vyvářely, žehlily, potom už jen praly. Na druhé dítě jak pleny vyschly, jen se natáhly po uhlopříčce a použily bez žehlení. První dítě pokusný králík...
Pozor, přílišná čistota škodí. Dítě stejně časem získá všechny bacily a mikroorganizmy a bůhví co ještě, ale získá...a získá tím i odolnost, imunitu.
Do sterilzátoru můžete dát sklo i plast - je tam jenom podmínka, že po určitou dobu musí vydržet teplotu 100 stupňů - u každé lahvičky by mělo být uvedeno jeslti se mají vyvářet a tím pádem jeslti se mohou sterilizovat. Jestli pořídit nebo nepořídit - to také dost záleží, jestli budete plně kojit - v tom případě nebudete potřebovat tolik sterilizova (budete sterilzovat jen např. šidítka). Pokud bude mimi krmeno z lahvičky, tak pro ušetření času bych určitě ssterilizátor koupila - no i když stejnou službu udělá vyvaření ve vodě. Sterilizátory existují různé - elektrické, chemické (na tablety), parní - ty bývají elektrické a do mirkovlnky - u té do mikrovlnky si dobře přečtěte rozměry - do malé mirkovlnky se nevejdou... takže jestli pořídt nebo nepořídit je jen na vás, do 6 měsíců by se mělo sterilizovat. S ohřívačkou moc neporadím - spíše jen to, že pokud nebudet ekojit tak se ohřívačka bude asi hodit narozdíl od situace plného kojení. Takže jeslti tyto dvě věci (existují i jako jeden výrobek) pořídit nebo ne budete mít jasno až po porodu.
zmatena jste z reklam, kde jen propaguji sterilizaci vseho, zabijeni bakterii na wc a dalsi ptakoviny. Akotat vam tahaji prachy z kapsy. Plne souhlasim s hejkalem. decko potrebuje okolni prostredi prirozene, zajisti si imunitu do budoucna. Tim nemyslim, ze by melo hrabat v popelnicich
Teda Hejkale a Jrko, vy jste ale prasátka. Nesterilizovat, nežehlit plíny . Copak nevidíte v reklamách, co na nás za každým rohem číhá za nebezpečí
.
P.S.: V neděli jsme se vrátili s pětiletou vnučkou z výletu. Vyváleli jsme se v blátě, jedli neumytá poupata sedmikrásek, čvachtali jsme se v potoce. Malá v nestřeženém okamžiku snědla porci žrádla pro malá káčátka (nic špatnýho tam nebylo- směska, uvařená vajíčka a kopřivy).Když jsme baštili svačinu z baťůžku, tak jsme si ani ty ruce neumyli. Myslím si, že jsme si domů donesli plný raneček různých MIKRÓÓBU. Ty potvůrky s námi žijí docela spokojeně, vyhlásili jsme si příměří. Já je nechávám v rozumném množství žít kolem nás, a ony nám na oplátku neškodí .
No, nejlepší je kojit co to jde - aspon do půl roku. Sterilizace, toť otázka. Já bych se přikláněla ke sterilizaci tak do 3 měsíců, pak mi to přijde zbytečné... Copak si máma sterilizuje prso, než ho nabídne dítku?
Dítě si má odmalička pěstovat imunitu - pomalu si zvykat i na mikroby, protože pokud vyrůstá ve sterilním prostředí, pak je z něho alergik dřív a snadněji.
Paní profesorka imunologie mi kdysi poradila, abych nechala děti ochutnat co možná nejvíc... Protože prý co projde trávicím traktem, na to se alergie nevytvoří... Říkala - posadte dítko do trávy, at si utrhne pampelišku, pak si strčí ruku do pusy a opravdu, ale opravdu se jim nic nestane!
Prostě všeho s mírou!
Jo, k ohřívátkům - já vodu na mlíko a kaši ohřívala v mikrovlnce rovnou v lahvičce - jenom pozor na teplotu!
Samozřejmě, že nic se nemá přehánět, ale copak dítě, které všude leze a vše si strká do pusy máte ve sterilním prostředí? Nemáte - takže imunitu si určitě získá. Vím o případu, kdy jedna mamča na sterilizace lahviček kašlala a malá pak měla moučnivku v pusince - no každý ať si dělá co chce...
doplněno 06.04.10 15:28:Samozřejmě nemusíte mít sterilizátor - stačí vyvařit v horké vodě
dcera čeká mimčo každým dnem a doufám, že jsem jí tyto hlouposti rozmluvila. U lahví je vždy psáno zda jdou sterilizovat v mikrovlnce, pokud je nekupujete na tržnici tak ty zakoupené v lékárně nebo v obchodě jdou i plastové s obrázkem. Dítě jsem vychovala a nic takového jako sterilizátor lahví, chůvičku, monitor dechu jsem nepotřebovala.
ikdyž budete kojit může Vám ohrívačka hodit v situaci, kdy mléko odstříkáte a budete jej potřebovat ohřát z lednice nebo mrazáku. Do mikrovlnky mléko nesmí...
Sterilizátor nejlépe zhodnotila moje sestra: sterilizátor jsem neměla a pořád jsem tahala vodu z obchodu, abych mohla vyvařit další flašky, dudlíky apd. Víc jsem zaplatila za vodu než kolik stál sterilizátor.
Ale rozhodnout se musíte sama. Můžete nakoupit na inzerát už použité nebo naopak pak ještě prodat někomu jinému, to náklady značně ovlivní!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.