Nejste přihlášen/a.
Píšete, že normální porce. Podle mne se ale jedná o dietu, tedy se nemůže stravovat normálně, ale musí porce zmenšit.
Tazatel by měl upřesnit, jestli se jedná o nízkosacharidovou /ketonovou/ dietu. Potom by 240 g uvařené rýže v této dietě nemělo účinek, to je prostě moc.
-----------------------------
Běžné stravování - Hostovka uvádí velikost porce přílohy /rýže, těstoviny, knedlíky/ 120 - 150 g. - uvedeno na konci
-----------------------------
Na webu stravko mají gramáž 240 g. stravko.eu/...
Takže jsou rozdíly.
Podle mne by pán při 240 gramové porci uvařené rýže nehubl.
Logicky - 10 dkg neuvařené rýže ani nesníte, to je hromada. U rýže, luštěnin si navažte porci až po uvaření.
Ale syrových 10 dkg brambor, či topinambury si uvařte.
Maso za syrova 10 dkg se svaří na 8,5 dkg. To je norma v restauraci.
Já si maso navážím 10 dkg/ již uvařeného ve vodě/ kuřecího, nebo krůtího, ale pokud se jedná o syrový plátek, nebo nudličky do směsi, který lze lehce odkrojit, tak 10 dkg syrového.
Je to dobré si chvíli odvažovat, protože brzy zjistíte, že si člověk dával velké porce při běžném stravování.
Pozor na to, jestli máte těžkou práci, ale to jste asi při zadávání uvedl.
Mějte pokrájenou mrkev na zobání při chuti na sladké, brzy to přejde, mrkev je sladká.
Já to vážení naopak chválím.
Tady je něco o rýži -
Kromě hodnoty GI byste si měli hlídat i správné množství rýže. Na jednu porci přílohy napříkald k obědu si odměřte přibližně 50 – 70 g nevařené rýže. Pokud vaříte rýži jako hlavní jídlo, můžete porci navýšit na 100 g. I přesto, že je rýže zdravá, nemusíte jí sníst přece kotel.
Rýže zvětší objem vařením o 2/3.
Tedy nevařené rýže v syrovém stavu 100 g můžete spocívat k obědu pouze samotnou samotnou. Tedy podle této diety. Ale nevíme jakou vlastně máte dietu. Pokud budete mít 100 g za syrova a k tomu 130 g masa, plus nějakou zeleninu /bez té asi nelze/, vývar, tak máte kaloricky hodnotný oběd. A těch sacharidů tam máte více než dost.
---------------------------------------------
Jinak existují jenom rýžové diety, ale k nim můžete nějakou zeleninu a kousek šunky, nebo mléka při vaření kaše, tedy zcela bez tuku, ale je to jen na dva dny - zde příklad -
Jídelníček během dvoudenní rýžové diety (hmotnost nevařené rýže)
Snídaně: vařená rýže 100g
Svačina: vařená rýže 80g
Oběd: vařená rýže Basmati 100g se zeleninou
Svačina: vařená rýže 100g
Večeře: vařená rýže 100g se zeleninou
Snídaně: rýžový chlebíček se šunkou a rajčetem
Svačina: vařená rýže 100g
Oběd: rýžový nákyp 100g
Svačina: rýžová kase (vařená rýže s mlékem) + ovoce
Večeře: vařená rýže 100g
Dobrý den, gramáž těstovinových a obilovinových příloh se uvádí samozřejmě v suché podobě. Např. 80g suché rýže po přidání vody a uvaření nabyde na hmotnosti až o cca 60% Vážit rýži po uvaření je tedy nesmysl, výrazně byste si tak ubral na energetické hodnotě sacharidů a dieta by byla tím pádem neúčinná. Pokud byste měl jakékoliv dotazy ohledně Vašeho dietního režimu, (i odbornějšího charakteru), velmi rád Vám je zodpovím, jsem nutriční terapeut.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.