Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak být víc produktivní?

Od: po* odpovědí: 4 změna:

Teď mám dost volna, za které bych vždycky byla ráda, protože bych měla více času na všechno co chci stihnout. Jenže místo toho nedělám vůbec nic! Přitom když byla škola, tak jsem byla hodně prodkutivní a ulítána, jenže teď jsem dost lína... :( Jediný co, tak jsem začala pořádně cvičit a to je možná tak jediná produktivní činnost během týdne...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Říká se tomu prokrastinace. Raději děláte blbosti než pořádnou věc, kterou je tak pohodlné odkládat. Musíte si říct DOST a začít makat, ne odkládat. Opravdu to jde. Je to jen o vůli a motivaci.
Čím déle odkládate tím složitější je to nedělat.
Odpočinek je potřeba, ale nesmí být příliš dlouhý, že se změní v lenost.

hodnocení

4x

Možná by pomohla metoda postupných kroků. Podle toho, co chcete (musíte) udělat, si řekněte: přečtu si prvních 5 stran (ne celou kapitolu) probírané látky. Nebo: umyju 10 kousků nádobí. Dáte si konkrétní splnitelný úkol a do ho se pustíte. Pak obvykle zjistíte, že uděláte víc než jen to, co jste si určila. A když ne, splnila jste aspoň svoje předsevzetí, čímž Vám stoupne sebevědomí a dáte si další malý úkol. Nakonec uděláte všechno. Jediné co je potřeba udělat - rozčlenit si požadovanou činnost na dílčí kroky. Protože ve skutečnosti je nejtěžší začít.

Kroky můžete prokládat malými odměnami -sladkosti s mírou :)

Mně to takhle zabírá u nenáviděného žehlení.

julie*
hodnocení

2x
Tyjo, ja mit tolik casu jako Ty... Je to v jistem ohledu vyjimecna situace a da se to volno vyuzit ruzne. Nekdo je rad, ze pro samou praci uz nemusi zanedbavat rodinu a volno venuje jim, kdyz jsou decka doma. Jiny si potreboval spocnout, treba ma i zdravotni problemy a muze se v klidu dat do pohody. Dalsi by rad udelal neco v dome, ale nemel tolik casu treba deset let. Jiny je rad za to, ze se muze trebas ucit cizi jazyk anebo cvicit anebo cokoli jineho, proste cas sam sobe. Kazdy to ma jinak. Je to ale ve vsech pripadech uplne abnormalni situace a znamena to urcitou zmenu v dosavadnich zvycich a zivotnim tempu a naplni. Urcite z toho potom bude plno lidi vykolejenych. Sama za sebe musim rict, protoze chodim do prace a volno jsem nemela, ani jina omezeni... Asi bych poradne spocla, preci jen me ta situace trosku stresuje... A pak bych urcite tapala jako Ty. Absolutne mi neprospivaji dny, kdy jakoby nic nemusim. Asi by bylo vhodne si dat nejaky rozvrh a osnovu cinnosti ve dne. Rano si zajdu na dobre pecivo k snidani, dopoledne asi uceni, obed (muzu zkouset varit nove veci), spocnuti, konicek, prochajda, navsteva rodiny / nakup, cviceni, ja si rada delam gellak, blikam se IPL,hraju se psem ci papouchem, rada peču nove veci, rada kutim v zahrade. Nemusis vzdy splnit vsecko, ale uvedom si, ze trebas je venku krasne jaro a muzes venovat vic casu napr. sportu. Seber kamosku nebo psa nebo... a hura ven treba na kolo, prochajdu... Neco dobreho upec, uvar. Zkus se realizovat, neco vytvor, zasaď, namaluj, vymaluj :-D, at vydis vysledek. Ono takove ty lenive dny, kdy se nedela nic - cas od casu jsou taky nutne, dlouhodobe ale neprospivaji... Nejhorsi je kolikrat v te prokrastinaci zacit. Proste se zvedni z gauce, jdi koupit bylinky, zasad je a starej se o ne. Nebo si porid mazlicka... Začni online kurz jazyka. Jen proste začni, pak uz si te to chytne samo...

prestik*
hodnocení

0x

Produktivní zní děsivě, člověk není robot. Když se jeden za něčím žene, uniká mu spousta podstatných věcí. Nechte to plynout. *zdravi*

doplněno 02.05.20 14:23:

inzinyrka: Berte to s nadsázkou...ale úplně vidím ty konce... *vezen*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]