Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nechutné, zvrácené sny

Od: dream odpovědí: 13 změna:
Dobrý den, poslední dobou se mi zdají opravdu divne, realistické sny. Budím se s nevolností a pocitem znechucení a mám pak problém buď znovu usnout či přes den normalne fungovat. Neustále mam ty sny v hlavě a cítím se neprijemne. Abych vam to nějak přiblížila, většinou se v těch snech objevuje smrt, nemoci, nechutné sexuální scény, bolest (kterou mimochodem opravdu cítím), zvracení (po takových snech se dokonce opravdu dávím), mám v těch snech pocity uplne bezmoci atd. Zdají se podobne sny někomu? Začínám si připadat jako psychopat. Děkuju za odpovedi.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pěkný den a neberete náhodou psychofarmaka?Ta mohou mít vliv.Jinak také mám poslední dobou divné sny, přikládám to celkové nepohode,nejste třeba z něčeho poslední dobou rozrušená?I to může mít vliv

hodnocení

3x

Nezdají... ale občas se dějí jiné věci.

Je to všechno tzv. "hlavologie". Vy se prostě tak moc děsíte toho, že se Vám tyhle sny budou zdát, až si je právě tím intenzivním přemýšlením nad nimi, přivoláte.

Lidé si takhle dokáží přivodit ledasjaké stavy, třeba intenzivní pocit infarktu apod.

smode*
hodnocení

2x
Dobrý den. Sny jsou vždy stejné jako denní realita (pokud si je pamatujete - a člověk si přece i ve dne pamatuje jen kritické události a to ostatní hned zapomene) - jediný rozdíl je že sny většinou nenavazují. Zde platí "jak přes den, tak v noci". Aneb může se jednat o nevyřešené zásadní podvědomé záležitosti kterým se v reálném životě vyhýbáte a odmítáte je řešit. Je třeba je vyřešit. Pokud tomu tak není, osobně mě pomáhá na klidný spánek nejíst přes den maso, vyvarovat se tvrdého alkoholu, neřešit přes den a večer těžká témata, nesledovat horory či pořady o katastrofách. Dát si koupel, dvě piva a jít spát.
Dvě piva denně to je už skoro alkoholismus. Na alkohol pozor. Když bez piva nevydržite ani jeden den, je to na léčení.
K tazatelce - berete nějaké léky? Spousta léků má vliv na sny.
smode*

Samozřejmě že ne každý den - když se člověk cítí dobře nemusí dělat ani jedno z toho co jsem napsal. Jinak jsem ale i tak raději např. pro 2 jídla denně a 2 piva denně než jen 3 a více jídel denně. To mívá daleko horší dlouhodobé následky - zejména když je přítomno maso - což je dnes součástí skoro každého pokrmu.

hodnocení

2x

Já si myslím, ale jen myslím, jestli jste neprožila nějakou tragedii, tak před rokem, dvěma. A pak také, jestli příliš neprožíváte celeho zasr*ného vira a opatření kolem něho. Je potřeba mí respekt, ale nebát se, neděsit se. *hej* Určitě víte, že většinu nemocí, včetně tohohle parchanta, drží naše imunita, která mu brání obsadit naše tělo. Imunitu ruší a zeslabuje stres. Pak špatně funguje. Naučte se neprožívat tuhle dobu, s nikým o nemocech nemluvte, vypínejte všechno, jakmile o něm uslyšíte jediné slovo, zakažte kamarádům přeposílat "dobře míněmé" rady a příběhy. Netraťte čas sledováním dění kolem sebe a ve světě. Prostě se rozhodněte, že budete šťastná. Věřte, že to jde. Vyzkoušeno. ;)

houbes*
hodnocení

2x
Přestaňte se dívat na televizi a choďte do přírody. Hodně uklidňuje zelená barva v místnosti. Já jsem to řešil zelenou zářivkou. Do 2 měsíců bude klid. Čtěte knížky, ve kterých nebude násilí..

hodnocení

2x
Případná pomoc z jógy:
Mohl by pomoci uklidňující cvik Jóga mudra, s vydrží alespoň 5 min. Při něm myslet pouze na uvolnění, na nic jiného. Po něm si jít lehnout a usnout.
Po probuzení při napětí po zlém snu mi zabírá sestava Pozdrav slunci, co jeden cvik - to jeden nádech nebo výdech. Změní se napětí. Sestavu zopakovat alespoň 3x za sebou, podle chuti. Jde o cviky, na které si musí tělo trochu zvykat.
I u mne se objevovaly zlé sny, když jsem měla problém v životě něco zvládnout. Pak zmizely. Objeví se jen výjimečně.

hodnocení

1x

Podobně šílené sny jsem mívala já. Moje mladá se ptala psycholožky ze svého pracoviště, co to má být. Ona řekla, že to je nezpracovaný hluboký stres. Postresový syndrom. Prodělala jsem rakovinu a léčbu a tím, že jsem se k tomu pstavila tvrdě, je to prostě potřeba, přežiju to! Mozek se nevysmutnil, nevyplakal, nezpracoval to. Ta hrůza zůstala a doslova kvasila. Tak jsem o tom zážitku, starém téměř 2 roky, začala mluvit a plakat a prožívat ho. Ulevilo se mi a byl klid. Také mi hodně pomohlo Tritiko, od lékaře.;) Teď mě potkalo zase něco podobného, zase šílené sny. Chodím 3x týdně na dialýzu a nějak jsem se s ní nemohla srovnat. Beru Citalec a mluvím o tom. Ale bez slz a bez hořkosti. A líbí se mi na světě. *ua*

doplněno 03.05.20 08:52:

*hej*Děvče, nedej se! Braň se sama před sebou a před svými chmurami, které bývají naprosto nesmyslné a zbytečné. Máme dvě možnosti: A/ zabojujeme, největšího nepřítele máme ve své hlavě B/ vzdáme to a to je konec normálního života.

Narovnej se v ramenou, zvedni bradu a postav se sobě a celému světu! Hodně štěstí.

dream
hodnocení

Klobouk dolů před Vámi. Přeju Vám v životě jen to nejlepší a hodně radosti a hlavně zdraví! Já jsem nic takoveho neprodelala, ale je pravda, že se stresuju nad zbytecnostma dost.. Hlavně co se smrti mých blízkých tyce, tak nějak si uvedomuju, že je to nevyhnutelne, ale je mi z toho neskutecne smutno. Snad to nějak překonam, musím si brát příklad z vašeho přístupu :)

dream
hodnocení

Zdravím, abych odpovedela na otázky, žádné léky neberu a alkohol piju jen prilezitostne, teď skoro vůbec. Je pravda, že horory sleduju a i knihy čtu takového rázu, ale nikdy bych neřekla, že to bude způsobovat ještě horší a zvracenejsi sny.. Asi to budu muset omezit
smode*
Tak je to jasné. Vyměňte žánr za komediální a za chvíli se můžete těšit klidnému spaní :)

misa*
hodnocení

0x

Existuje kniha Zikmunda Freuda "Výklad snů". Možná by vám pomohla se v tom orientovat. (Po léku Chlorprothixen jsem měl také sny po probuzení dlouho v hlavě, ale časem to přešlo. Dnes si už sny nepamatuji.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]