Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Programování osobnosti

Od: kruckvo odpovědí: 5 změna:

Když Vám někdo řekne: programování osobnosti. Co si pod tím představíte?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

Že mne někdo chce měnit podle nějaké šablony. A to já nerada...*smich*

hodnocení

1x

Představím si, že mi vymeje mozek a nasadí tam místo původní náplně to, co chce on.

priklad1*

Všímat si jak někteří moderátoři ČT očekávají od pozvaného hosta odpověď kterou chtějí sami slyšet. Když se nedaří, tak jsou nervózní a snaží se ho do takové odpovědi v manipulovat. Pokud ani to nejde, tak ho začnou ignorovat.

hodnocení

1x
Já si pod programováním osobnosti představím práci na sobě. Začnu sebepoznáváním. To jde nejsnadněji pomocí toho, co cítím. Cítím výrazně to, co mne bolí. Něco z čeho mám strach. Takže začnu řešit, poznávat, učit se rozumět strachu od toho nejakutnějšího. Často se prolínají. Nesnažím se změnit svůj temperament. Ale zbavit se toho, co mne dusí, to mi pomáhá se rozvinout, být svobodná. Člověk tím získá klid.
Klid se snažím cíleně udržovat a trénovat. Mysl se ke klidu při problémech ráda rychle pak vrací zpět, protože už je zvyklá. V jakém napětí se člověk udržuje, k tomu se myšlenky pak vracejí. Snažím se žít život, který si přejí, podle svých snů a přání. To mne dělá spokojenou, šťastnou. Ráda se raduji, obvykle skrytě ze všeho, z čeho umím. Žít s radostí je podle mne ideální cesta.
Všechna snaha o pohodový život utváří podle mne vyváženou a pohodovou osobnost.
Takže se snažím pomocí sebepoznání rozumět tomu, co chci a potřebuji najít. Snažím se učit mluvit přesněji, abych mohla vysvětlovat, co potřebuji někoho naučit. Co po něm jako skupinka budeme potřebovat a proč (výchova dětí).
Vážím si zkušeností a snažím se podle potřeby dovzdělávat, abych sama rozuměla, jak něčeho dosáhnout a udělat práci, kterou udělat potřebuji. Baví mne být zvědavá, objevovat a mít z objevených poznání radost. Dodává to energii jít dál a užívat si život. Raduji se i z odlišností, jsou zajímavé. Dávám si malé cíle, velké mi berou sílu a sebedůvěru. Neplýtvám moc energií zbytečně, tedy vyhýbám se konfliktům.
To vše tvoří moji osobnost a já ji tím postupně měním k lepšímu a přeprogramovávám ji. Jen to nejde ze dne na den. Někdy je mnohem důležitější cesta jako taková, nikoli jen cíl. Svým dobrým životem člověk může jít druhým příkladem. Neexistuje možnost: Já se nenechám nikým ovlivňovat. To, že okolí ovlivňuje naše představy a nás samotné si lidé ani neuvědomují, je to pozvolné, ale běžné. Jsme ovlivňováni celou společností.
Prudce jsem přeprogramovala svou osobnost po útoku, abych zastavila sebelikvidaci vzniklou díky panickému strachu z lidí. Tam práce se strachem musí být rychlá. Aby bolest povolila hned.
Pokud se člověk dobře zná, umí se rychle srovnat, takže negativní vlivy z okolí nepřijímá.

misa*
hodnocení

0x

Na tento námět vznikla vynikající epizoda seriálu Zákon a pořádek Zločinné úmysly. Jmenuje se "Con-Text". Ten seriál teď běží na Barrandov Krimi.

cs.wikipedia.org/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]