Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Letět do ciziny k moři v létě 2020?

Od: domadobra odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, měla jsem s dětmi letet v léte do Recka. Ale děsí mě, že by mě tam testovali na Covid a pak někde zavřeli a pak po návratu dva týdny ještě dva týdny v karanténě v ČR. Vy byste to riziko podstoupili? Už mám něco zaplaceno v cestovce a hrozí mi ještě celkem vysoké stornopoplatky :(

Cestovka jistě žádný prachy nevrátí. Odpraví nás letadlem a je jí to jedno. Navíc je možné, že když bude někdo na palubě letadla kašlat, tak se nemáš kam schovat :(

Viz článek:

Do Řecka Češi smí, většina dopravního spojení však nefunguje. Po příletu či příjezdu do Řecka jsou všichni podrobeni povinnému testu na onemocnění covid-19. Při negativním nálezu musí stejně do dvoutýdenní domácí karantény, při pozitivním testu pak do vládou vyhrazeného hotelu.

Více na e15.cz/...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

No, a co to bude za dovolenou, když ji budete muset trávit někde zavřená v karanténě nebo v hotelu, který vám určí Řecko? Pokud tam jedete za tímto účelem, že chcete sedět v karanténě, tak budiž. Taková dovolená by měla smysl na více jak dva týdny, abyste z toho něco měla, vy, nebo děti.

domadobra
hodnocení

Navíc tam v tom jejich hotelu může být problém např. s jídlem, že ano...

Navíc stačí někdo nakažený na tom hotelu a může vás to odříznout na víc než jen dva týdny. Ono nemusíte mít pozitivní test, budete jen na svém hotelu v karanténě ty dva týdny a pak stačí bum jeden nakažený a můžete jít do karantény všichni v tom hotelu (na několik měsíců třeba). No nevím, jestli vám to stojí za tu ten opruz. Já osobně bych jela k nějakému rybníku u nás, někde v zapadákově stanovat nebo do chatky, užiju si víc, bez roušek, dezinfekce apod. Nebyla by to pro mě dovolená.

jezevec*
hodnocení

1x
Tak záleží na tom, jestli máš letět v půlce května nebo koncem srpna. Za čtvrt roku už myslím bude klid a hlavně země závislý na turistech se je nebudou pokoušet odrazovat ničím, co nebude úplně nutný...
domadobra
hodnocení

ani jedno, pane Jezevec. v červenci

ale v srpnu může být třeba ještě Hůře než teď

hodnocení

1x

Co bude v létě ještě nikdo neví, vše jsou dohady. I německé cestovky nemají jasno a prozatím automaticky ruší pouze zájezdy do 15. května.

I u nás je situace každých pár dní odlišná, taky nikdo neví co bude za měsíc či dva.

Pokud se bojíš kašlajícího astmatika, tak si pořiď roušku s kvalitní ochranou nebo respirátor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]