Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měla jsem s dětmi letet v léte do Recka. Ale děsí mě, že by mě tam testovali na Covid a pak někde zavřeli a pak po návratu dva týdny ještě dva týdny v karanténě v ČR. Vy byste to riziko podstoupili? Už mám něco zaplaceno v cestovce a hrozí mi ještě celkem vysoké stornopoplatky
Cestovka jistě žádný prachy nevrátí. Odpraví nás letadlem a je jí to jedno. Navíc je možné, že když bude někdo na palubě letadla kašlat, tak se nemáš kam schovat
Viz článek:
Do Řecka Češi smí, většina dopravního spojení však nefunguje. Po příletu či příjezdu do Řecka jsou všichni podrobeni povinnému testu na onemocnění covid-19. Při negativním nálezu musí stejně do dvoutýdenní domácí karantény, při pozitivním testu pak do vládou vyhrazeného hotelu.
Více na e15.cz/...
No, a co to bude za dovolenou, když ji budete muset trávit někde zavřená v karanténě nebo v hotelu, který vám určí Řecko? Pokud tam jedete za tímto účelem, že chcete sedět v karanténě, tak budiž. Taková dovolená by měla smysl na více jak dva týdny, abyste z toho něco měla, vy, nebo děti.
Navíc stačí někdo nakažený na tom hotelu a může vás to odříznout na víc než jen dva týdny. Ono nemusíte mít pozitivní test, budete jen na svém hotelu v karanténě ty dva týdny a pak stačí bum jeden nakažený a můžete jít do karantény všichni v tom hotelu (na několik měsíců třeba). No nevím, jestli vám to stojí za tu ten opruz. Já osobně bych jela k nějakému rybníku u nás, někde v zapadákově stanovat nebo do chatky, užiju si víc, bez roušek, dezinfekce apod. Nebyla by to pro mě dovolená.
Co bude v létě ještě nikdo neví, vše jsou dohady. I německé cestovky nemají jasno a prozatím automaticky ruší pouze zájezdy do 15. května.
I u nás je situace každých pár dní odlišná, taky nikdo neví co bude za měsíc či dva.
Pokud se bojíš kašlajícího astmatika, tak si pořiď roušku s kvalitní ochranou nebo respirátor.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.