Nejste přihlášen/a.
#GDPR
V počátku pandemie jsem založil na Facebook group, která slouží k prezentaci a nákupu autorských roušek.
Nyní mi paní "vyhrožuje" podáním TO, jelikož jsem schválil příspěvek, ve kterém si na ni někteří lidé stěžují, že neposílá roušky, nevrací peníze, nekomunikuje nebo se nepochopitelně vymlouvá, atd.
Chápu, že jsem jako správce nějak zodpovědný za obsah, ale v tomto případě nevím, zda bych příspěvek kde diskutují poškození a uvádějí její profil či jméno, neměl smazat?
Předem děkuji za vysvětlení, zda neporušuji zákon?
Přidat jakékoliv informace vedoucí k identifikaci této osoby je porušení GDPR. Může to být i nepřímo. Např. chovatel králíků tam a tam.
GDPR se vztahuje na právnické osoby a fyzické osoby podnikající, takže nějaká skupina na fb s tím velmi pravděpodobně nemá problém. Paní napište, že na ni podáváte TO za podvod a vykašlete se na ni.
Není to sice GDPR a nebylo to u nás. Jeden zveřejnil na Facebooku svoji vlastní fotku kterou vyfotil kamarád. A kamarád ho žaloval za porušení autorských práv. Byl úspěšný.
Opravdu nic neporušujete, nenechte se zastrašit nějakou podvodnicí! Profily jsou veřejné. Na podvodníky se upozorňuje v každé skupině, samozřejmě se jen nedá napsat, že xy je podvodnice, ale dokládá se komunikace a vyzve se dotyčná, aby se k tomu vyjádřilla. Pokud nemůže doložit odeslání, komunikaci, tak já takové vykopávám ze skupiny a blokuji.
Do skupiny jsem koukla, předpokládám, že jsem našla tu správnou?, jen jsem Vám chtěla napsat, že to schvalování příspěvků je pěkný vopruz při takovém počtu členů, to vypínání komentářů pod příspěvky jsem nepochopila? Někteří vůbec nevědí, jak napsat zprávu, případně ji najít, pokud jim vypínáte komentáře pod příspěvkem a oni musí napsat prodejci, je to ke škodě prodejců.
Doporučila bych Vám udělat si ještě jednoho správce, klidně Váš nějaký druhý profil, protože pokud Vás náhodou bloknou, což se klidně může stát, nikdo se do skupiny nebude moci přidat a nikdo tam už nic nezveřejní.
Dobrý den,
děkuji za reakci.
Dotyčnou jsem zablokoval. Nedalo se to co mi posílala za nesmysly už vydržet.
Co se týče schvalování příspěvků a komentářu, tak jsem nenašel lepší způsob, jak nemít ve skupině všemožné nabídky od elektroniky po nábytek.
Vypnuté komentáře jsou proto, že se mi lidé ve skupině začali na základě cen prodejců, hádat, urážet, napadat, vyhrožovat, byli sprostí, atd...
Také každým novým komentářem, se příspěvek automaticky přesouvá navrch skupiny. Autoři si je proto kolikrát komentují sami.
Pokud mi můžete v těchto záležitostech nějak poradit, budu moc rád.
Děkuji a přeji pěkný den,
Marek
Zdravím Marku, je super, že jste správce přidal.
Jj, já to chápu, je těžké nastavit skupinu tak, aby vše fungovalo ke spokojenosti všech, aby se lidi neuráželi, to se děje ve spoustě z nich. Většinou je tohle uvedeno v pravidlech, např.- že je zakázáno komentovat příspěvky ve smyslu, že je nabídka drahá a že jinde je to za poloviční cenu atd, za to bývá letenka, spousta správců tohle vůbec netoleruje.
Dále bych určitě přidala do pravidel, že správcové nenesou žádnou zodpovědnost za doručení zásilek v případě, pokud si někdo nechá roušky zaslat obyčejně a pošta je nedoručí. To je věčná bolest, ty obyčejné zásilky se ztrácejí, čtu to ve skupinách.
Já osobně schvalování nemám nastavené v žádné skupině, kterou správcuji. Ve Vaší je od rána do teď 104 nových příspěvků, tohle+schvalování členů, to abyste tam byl furt
Já koukám do skupin několikrát denně, dám si pouze nahoře , jak jsou "nejlepší příspěvky"-zvolím v roletce "nejnovější příspěvky"a kouknu jen na ty nově vystavené, zda něco neporušují, pokud ano, mažu bez upozornění, mám to v pravidlech.
Jinak si můžete ve skupině nastavit klíčová slova, fb Vás upozorní, pokud se nějaké objeví. To najdete vlevo -Moderovat skupinu a v aktivitě správce "výstrahy na klíčová slova" newsfeed.cz/...
Přeji hodně zdaru a pevné nervy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.