Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parkování v křižovatce

Od: kkozelik* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

soused neustále parkuje v křižovatce, tudíž při vyjíždění od domu nemám dostatečný rozhled do křižovatky. Při případné nehodě nesu zodpovědnost pouze já. Když jsem ho na to upozorňoval, řekl, že tu parkuje x let a bude to dělat dál. Volat neustále MP na něj nechci. Vyzval jsem příslušnou samosprávu, ať učiní koncepční opatření - tj. třeba patník, zabetonovat kus železna, či jinou překážku, aby tam nemohl parkovat. Mají 30 dnů na odpověď. Je to 3 týdny a zatím bez reakce. Obávám se, že ani nezareagují. Co mám dělat dál? Kde je se mohu domoci spravedlnosti? Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Vlož sem alespoň nákres s označením druhů komunikací. Z tvého dotazu mám pochybnosti o tom, že to je křižovatka, spíše se jedná o vjezd/výjezd, kde vzdálenosti stanovené pro křižovatku neplatí. Takže beru s rezervou i tvé kategorické tvrzení, že tam parkovat nesmí.

Chtít po úřadu, aby tam nechal osadit překážku provozu na PK, je naprosto nelogické.

hodnocení

3x

Namaluj tu křižovatku kde parkuje, neboť pokud je to křižovtka typu "T", tak tam lze parkovat..

d) na křižovatce a ve vzdálenosti kratší než 5 m před hranicí křižovatky a 5 m za ní; tento zákaz neplatí v obci na křižovatce tvaru "T"na protější straně vyúsťující pozemní komunikace,

zakruta.cz/...

kkozelik*
Ne, vím určitě, že tam parkovat nemůže. Neptám se jestli smí/nesmí. Nesmí. Tečka.

p.Kozelík když tak jasně víte, že tam parkovat nesmí-proč jste sem ještě nedodal nákres,GPS... onoho místa-pak by Vám zdejší znalci "dopravního zákona" sdělili a) že se mýlíte b) že tam nesmí stát.Pokud za B tak jste již odpověď dostal!Připadá to že tam nesmí parkovat něboť tím vám zabírá lepší místo!

hodnocení

2x

@kkozelik - Co mám dělat dál?
Vyčkejte - v některých případech se lhůta může prodloužit o dalších 30 dnů. Teprve pak máte možnost urgovat vyjádření k vašemu podnětu - mimochodem, požádal jste o ně?

hodnocení

1x

Správné je volat policii, ale když jí nechcete obtěžovat, tak to neřešte.

Kde je se mohu domoci spravedlnosti?***Jedině soudní cestou, aby soud nařídil nápravu.

kkozelik*
hodnocení

copak ale nelze vyzvat dopravní úřad nebo správce komunikace ať učiní koncepční opatření? Není i toto cesta?

Ale je to cesta, ale když podle Vás neragují, tak co jiného chcete řešit? Kdo jim může nařídit, aby situaci řešili? Klidně sdělí, že tam nic nepostaví, jak si přejete, páč by to mohlo ohrožovat bezpečnost. Co pak uděláte?

Dejte GPS místa, ať to vidíme, kde je problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]