Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kompresní punčochy proti křečovím žilám

Od: lumir odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer. Je mi 65let. Mám na jedné noze problémy s křečovými žilami. Z léku beru i varfarin v tabletách. Taky jsem měl v noci křeč v noze. Začal jsem brát hořčík a křeč již nemám. Hrozí mi i zhoršení zdravotního stavu? Máte zkušenosti z punčochami? Mám si koupit v lékárni i mast a natírat nohu? Jaká je vhodná lepší? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Na křečové žily jsou kompresní punčochy optimálním řešením. Ne moc svírající a na noc sundavat.
Mast k čemu?

hodnocení

0x

Manželovi se komprxsní punčochy velmi osvědčily. Navíc se nyní vyrábějí kvalitnější, dokonce na zip, což vám ušetří námahu, tyto si chválí jedna naše teta. Takže ano, je to pro křečové žíly velmi dobré řešení.

hodnocení

0x

Pomáhá to hodně, a to nejen proti už vzniklým křečovým žilám, ale i třeba při pocitu těžkých, oteklých nohou. Jinak pokud máte vystouplé žíly v podkolenní jamce, určitě si pořiďte stehenní punčochy, ne podkolenky (nebo se problém může ještě zhoršit tím, jak lem punčochy bude pod kolenem tlačit na žílu). Bohužel jsem si tyto punčochy musela také pořídit. Okolí mě strašilo, že silikonový lem bude sjíždět - ale zřejmě jsou dnes lepší materiály, žádný problém jsem zatím nezaznamenala.

liska5
hodnocení

0x

Lioton gel a konzultovat s lékařem, zda můžete chodit na lymfomasáže n lymfodrenáž..Jinak nestát a nesedět dlouho, Chce to pohyb, kolo, plavání, chůze, cvičení a leh s vyvýšenými lýtky...

host
hodnocení

0x

Kompresní punčochy se musí pořídit podle přesného změření v určených místech. Příliš volné nebo příliš těsné jsou špatné.S otevřenou špičkou, aby se na ni mohla nasadit krátká punčoška pro nasazení, která se pak vytáhne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma punčochy

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]