Nejste přihlášen/a.
Mám bytovou klimatizaci s klimatizační jednotkou na balkoně. Bude provoz po hygienické stránce v této době nějak rizikový? Vloni mi dělali servis s desinfekcí, ale vůně desinfekce byla tak vlezlá, že při následném provozu nešlo v místnostech pobývat, než se to trochu vyvětralo. Proto se nekloním k opakování desinfekce.
Neměl bych z toho sebemenší strach. Jelikož mezi vnitřní a venkovní jednotkou putuje jen chladivo, nic víc. Dezinfekce klimatizace se provádí generátorem ozonu, proto ten silný zápach, který se musí vyvětrat. Dělá se to hlavně kvůli plísním, jelikož na výparníku kondenzuje voda, může to začít plesnivět (například klimatizace v autě, která smrdí).
Co říká k intervalům dezinfekce výrobce v Návodu k obsluze?
Jiank dezinfekce klimatizace se nedělají jen silně parfémované. Pokud dezinfekci provádí firma, je třeba požadovat neparfémovanou dezinfekci.
Mám klimatizaci 10 let s jednotkou také na balkoně-panelák a 1x za 3-4 r. je pozvu na servis. Nikdy mi žádnou desinfekci nedali a ani se neptali zda ji chci,slyším to poprve. Jen kontrola a vyčištění filtrů. Mám klima již druhé a první takto šlapalo 9 let a to se používalo často-6 p. na jih.Filtry si čistím sama 2x za sezonu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.