Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Provoz klimatizace

Od: delina® odpovědí: 12 změna:

Mám bytovou klimatizaci s klimatizační jednotkou na balkoně. Bude provoz po hygienické stránce v této době nějak rizikový? Vloni mi dělali servis s desinfekcí, ale vůně desinfekce byla tak vlezlá, že při následném provozu nešlo v místnostech pobývat, než se to trochu vyvětralo. Proto se nekloním k opakování desinfekce.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Neměl bych z toho sebemenší strach. Jelikož mezi vnitřní a venkovní jednotkou putuje jen chladivo, nic víc. Dezinfekce klimatizace se provádí generátorem ozonu, proto ten silný zápach, který se musí vyvětrat. Dělá se to hlavně kvůli plísním, jelikož na výparníku kondenzuje voda, může to začít plesnivět (například klimatizace v autě, která smrdí).

hodnocení

Stříkali to do jednotek v místnosti sprayem s dlouhou hadičkou. nedalo se pak měsíc klimatizovat pro ,,zápach". Vonělo to, ale nepříjemně. Natož v tom spát.

hodnocení

0x

Myslím, že se nedělá jen navoněná definfekce, stačí se s firmou domluvit. :)

hodnocení

0x

Co říká k intervalům dezinfekce výrobce v Návodu k obsluze?

Jiank dezinfekce klimatizace se nedělají jen silně parfémované. Pokud dezinfekci provádí firma, je třeba požadovat neparfémovanou dezinfekci.

hodnocení

Stříkali to do jednotek v místnosti ze spraye a byl to pak skoro měsíc neskutečný zápach, vůbec se nedalo klimatizovat.Už tohle nechci.

mak*
hodnocení

0x

Jako, že by korovavirus přežíval v klimatizaci a vy jste si ho na sebe pak vyfouknul? To teda rozhodně ne.

hodnocení

No, tak pak není co řešit. A je to jisté?

hodnocení

0x

Mám klimatizaci 10 let s jednotkou také na balkoně-panelák a 1x za 3-4 r. je pozvu na servis. Nikdy mi žádnou desinfekci nedali a ani se neptali zda ji chci,slyším to poprve. Jen kontrola a vyčištění filtrů. Mám klima již druhé a první takto šlapalo 9 let a to se používalo často-6 p. na jih.Filtry si čistím sama 2x za sezonu

smode*
hodnocení

0x
Dobrý den. Provoz rizikový sice nebude, nicméně nedezinfikovaná klimatizace je humus a může být později znatelně cítit. Kromě čištění filtrů by se měla dezinfekce provádět v případě chlazení nejméně jednou ročně (na vnitřních jednotkách) a v případě vytápění (celoročního provozu) nejméně 2x ročně. Profesionální dezinfekce se nazývá například "RTU Condenser Cleaner" a není prakticky po krátkém "profouknutí výparníku" vůbec cítit. To co popisujete vypadá na amatéry kteří použili něco zcela nevhodného.
hodnocení

byl to docela velký renomovaný servis.

smode*
Venkovní jednotku při mírném znečištění pravidelně otřete smetáčkem (srážník s lamelami vzadu). Při silném znečištění použijte wapku. Právě jsem Vám dal radu pro doživotní údržbu klimatizace prakticky zdarma kterou Vám nikdy žádná klimafirma přímo neřekne. Naložte s tím jak myslíte :)

fugass*
hodnocení

0x
Filtry čistím sám a desinfekci jsem provedl dle návodu z youtube. Není nad video ukázku. Často tu nějaké video do odpovědi přidám, protože vidět to, je lepší než o tom číst.
Cca den, dva to bylo cítit po desinfekci a pak čistý vzduch. Jednotku a stěnu jsem musel igelitem oddělit a špínu z výplachu chytit do kýble, docela mňam voda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma dezinfekce klimatizace

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]