Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špinavé ruce - jak umýt

Od: dfdf* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, čím a jak si mám vyčistit ruce.. Pracuji většinou manuálně a bez rukavic.. řadu let. Kůži na prstech na vnitřní straně mám již větší části popraskanou... Špína se dostává do míst, kde ani většinou teplá voda s kartáčkem a mýdlo nepomůže..Po koupely je mám tak s 50% čisté... Pak nakrémuji... A druhý den nanovo...

Je fakt, že je moc nešetřím..jak kdy.. Nošení cihel...apod.. Natírání vyjetým olejem.. všechno snesou.. Nojo...a pak to dohání ve vaně pemza..

Rád bych jim zařídil nějaký domací wellness. Zaslouží si.. Už mají za sebou 2 a 1/2 domu... a neustálá práce na zahradě.:)

co by jste mi poradili?

Děkuji :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

7x
Pokud nezačnete nosit na práci vhodné pracovní rukavice, žádné mytí nepomůže. Kůži trvá měsíc, než se vrchní zrohovatělá vrstva obnoví. Prací bez rukavic je zrohovatělá vrstva silnější, praská a špína se dostává do prasklin. Je to o zvyku, já zas neumím pracovat bez rukavic. Nerada se holou rukou hrabu v nějaké špíně.

kepler*
hodnocení

6x

Hrubou a mastnou špínu perfektně umyje mycí pasta, třeba Solvina na chlapské ruce. Nějakému vyjetému oleji nebo petroleji se vyhni, to opravdu není to pravé ořechové pro kůži. Proto ti taky praská a vysychá kůže. Hodně pomůže i po tom všem jakýkoliv hydratační krém, dřív na to byla Indulona. A hlavně: nauč se používat ochranné rukavice, nejlépe kožené! Práci zdar! *placni*

host

kepler: tak, tak. lépe bych neodpověděl,

Solvina na špinavé ruce je klasika, pak krém, například Indulona a pokud to při práci jde, pracovní rukavice.

Indulona je to pořád. Dokonce si můžeš vybrat z více druhů.

jajo
hodnocení

2x
Rozmocit vo vode a drhnut popritom aj vo vode, citron, ocot kefkou...malinko toho octu.. kremový zabal do rukavíc a masaž rúk. Nechat tak v rukaviciach s kremom, vazelina, masť, znovu šúchať, masirovat, pedikura. V praci kde ide nosit rukavice. Najst krem ako bepanten, ten si inak moztw tiez dat, ktory vytvori na kozi filter, nieco ako vosk. Nebude to na prvy krat ale. Musite mat ale pekne ruky.

hodnocení

0x

Na mytí je dobrý takový zelený hlen. Pozor, některé dost škrábou.

Tento je OK. silexopava.cz/...

Wurth těsto je naprd a všude je mezi nehty a nejde dobře dolů.

Ruce musíte šetřit a nosit rukavice. Jako zedník potřebujete cit?

asd1
hodnocení

0x

Nejlíp dílenský mýdla, většinou vídám takový modrozelený tekutý... Pomůže i před prací namastit ruce - Nivea, Indulona atd. - tuk ucpe póry a špína do nich tolik nemůže.. A dělat v rukavicích, dnes je spousta pohodlných tenkých které skoro nejsou cítit že jsou na ruce..

liska5
hodnocení

0x

Znám takového, co dělá venku a bez rukavic. Pak mu ani nesejmuli otisky prstů.*alene*

Pečuji o velkou zahradu a trvalo rok, než jsem si našla ty správné rukavice, co se v nich tolik nepotí ruce a neprodřou se a nepropíchnou tak snadno. Kupte si několikery různé a testujte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]