Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tip na výlet

Od: balcr odpovědí: 5 změna:

Ahoj, rád bych navštívil zaniklá místa v jižních čechách, někde kde je klid :), poradíte?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

1x

Novohradské hory. Tam ještě nejklidněji. Nebo za přehradou Lipno, ale tam není ten klid, kvůli kolařům. Nebo až Česká Kanada, tam taky jsou. Ostatně Slavonice byly ve vojenském pásmu.

liska5

Jestli Vám jde především o zaniklé obce v pohraničí a v létě očekáváte v jžních Čechách nápor turistů, tak se v prázdninové době vydejte jinam do byvalých Sudet. Třeba pod Kralický Sněžník, na Rychleby, na sever Jesenicka, na Osoblažsko.

hodnocení

1x

Takto...budu nepříjemný...a neporadím.

Vysvětlím...

Poslední dobou to tady u nás vypadá jako v Benátkách o hlavní sezoně..I lidé, co dříve jezdily zásadně na Malorku, Hawai..a podobné lokace, se nyní cpou sem.

Před 14 dny jsem se synem byl na kole v místě, kde jsem před sezonou nepotkával téměř nikoho..a před 20 lety jsem tam i v sezoně byl sám. Situace "dnes"? Šílená..Snad během 10 minut jsem potkal 80 lidí, dost z nich na elektrokolech..a nejlépe ve větších skupinkách..a ještě jedoucích "pro jistotu" vedle sebe..

Upřímně se děsím léta. Pokud se neotevřou hranice, tak sem z "nutnosti" naběhne ještě 600000 lidí, co běžně leží 14 dnů na pláži v Chorvatsku.

Já budu taky nepříjemný,Ale prosím neberte to zle.

To že tam bydlíte v nějakém domku tak neznamená že na to uzemí a oblast máte nárok a cizí kdo přijede je "otrava"..Bohužel bydlíte asi v krásné části tak je potřeba s tím počítat že to tak bude a lidi tam budou jezdit.Těžko bude přeplněno turisty v Chánově.

Píšete že jste potkal cca 80 lidí,možná kdyby jste byl se synem doma tak vás tam bylo jen 78...

Uplně nejhorší když jdu po Praze a slyším "Tady je lidí proč sem ty lidi lezou a nejsou doma nebo nejdou jinam".A vlastně ten dotyčný co si stěžuje si neuvědomuje že tam taky leze a mohl být doma nebo jít jinam.

jana222: Tak to právě není. Nárok na žádné území nemám, to vůbec nezpochybňuji. Turista byl vždy turistou a cyklista cyklistou...uměl se chovat (většinou)..a dodržoval nepsaná pravidla. V té lokalitě o které píšu se dalo ještě před "pár lety" zabloudit, pokud to tam člověk neznal. No a potom přišla éra "cyklistů" typu "dojedu autem až k lesu"...elektrokolistů...a jim podobných typů "čtyři vedle sebe" a všichni si trhněte nohou i když jedete rychleji..Potkal jsem na jisté části trasy maminku s dětma na kolech.."pane Lorenc, projedu to?", odpovídám že ONA ani děti NE..poslechla, co myslíte?

Polovina lesních cest byla "v zájmu cyklistiky" (prý) vyasfaltována... Cyklisté (a znám jich hodně) podepisovali dokonce petice aby se tak nedělo.., že je to zbytečné a nesmyslné..Jak to dopadlo? Dnes do toho lesa může přijet i profesionální cyklista na kole z TdF...ano, a srnka si na tom hladkém asfaltu rozbije čumák..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]