Nejste přihlášen/a.
Příklad? Umím vařit. Vědomosti použiji k tomu, že vím jaké suroviny, v jakém pořadí mám použít a jak s nimi mám pracovat. Dovednosti jsou v tom, že brambory neloupu půl dne a cibuli krájím jako blesk. Návyky, uklízím při vaření ihned to, co v tu danou chvíli nepotřebuji. Nemám na pracovní desce zmatek. Tohle jsi chtěl vědět?
Jiste.
Mam navyk placnout se pri blbych otazkach do cela, dovednost to krotit a vedomost, ze zadna otazka neni dost blba, aby nemohla byt trumfnuta.
Příklad jiný. Vědomosti, že znám význam německých slovíček. Dovednosti, že je dovedu uplatnit v komunikaci a dovedu se tak dorozumět. A návyky mohu mít dobré i špatné. Teď už máme návyk nasadit roušku, nebo že jsem si navykl každé ráno ustlat a po příchodu ze školy si napsat úkoly. Špatné návyky, že jsem si navykl chodit všude pozdě, nebo skákat lidem do řeči, nebo při výmyku na hrazdě povolit ruce a pak cvik nemohu provést...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.