Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přijímají na sociálce žádosti o příspěvek?

Od: koktel odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, přijímají na sociálce, aktuálně žádosti o příspěvek na bydlení? Na MPSV vidím toto:

"Osobní kontakt bude umožněn, a to v úředních hodinách a po předchozím objednání"

Znamená to, že v úřednich hodinách je možné fyzicky přijít na pobočku nebo je nutné jít v úředních hodinách a současně se objednat?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Zavolejte si tam a oni Vám podají info jak to konkrétně u vás probíhá.

donpapa
hodnocení

2x

K osobnímu kontaktu je nutné se objednat.

hlavicka
hodnocení

1x

V dubnu jsem na úřadu práce vyřizoval příspěvek na bydlení za 1. čtvrtletí 2020. Vycházel jsem z informaci na uradprace.cz/.... Doklady k tomu potřebné jsem vyplnil na stránkách ÚP a uložil do počítače. Doklady o vyší nákladů na bydlení naskenoval (něco jsem už měl v pdf) a k tomu přidal potvrzení o platbě z banky. Vše jsem zaslal e-mailem v příloze (v souborech pdf) na pro mne příslušný úřad práce a k tomu připsal patřičný komentář. E-mail byl samozřejmě bez elektronického podpisu který nemám a přišla mi odpověď, že záležitosti ohledně příspěvku na bydlení jsou vyřízené. Bylo to tak pro mne jednodušší bez toho aniž bych musel někde chodit a čekat nebo se objednávat.

hodnocení

0x

Dokládání příjmů k nároku na některé dávky dočasně nebude potřeba.

Senát návrh také podpořil.Změny v oblasti sociálních dávek dnes podpořil Senát. Lidé pobírající přídavek na dítě, příspěvek na bydlení nebo zvýšený příspěvek na péči nebudou muset Úřadu práce ČR dokládat pro nárok na výplatu ve 2. a případně i ve 3. čtvrtletí své aktuální příjmy a náklady na bydlení. Automaticky jim bude přiznána stejná výše dávek jako pro první tři měsíce roku 2020. Tyto dočasné změny, platné po dobu trvání mimořádných opatření, mohou pomoci velké skupině osob, které by vzhledem k mimořádné situaci mohly být ohroženy výpadkem výplaty dávek. Při stanovení výše a výplaty uvedených dávek na 2. a případně i 3. kalendářní čtvrtletí roku 2020 se tak bude vycházet z údajů o příjmech a nákladech, které byly doloženy na 1. čtvrtletí roku 2020. Jedná se tedy o automatické prodloužení přiznaných dávek ve stejné výši. Pokud během mimořádných opatření vznikne nárok na zvýšení dávky, stačí tyto změny doložit, jakmile to bude možné. ÚP ČR to zohlední od měsíce, ve kterém tuto informaci dostane. Zjednoduší se také administrativa v oblasti nepojistných sociálních dávek. Lidé mohou posílat žádosti a další podklady elektronickou formou bez zaručeného podpisu. Úřad práce ČR bude navíc rovnou vydávat oznámení nebo rozhodnutí ve věci. Návrh nyní zamíří k podpisu prezidenta republiky. Tiskové oddělení MPSV

mpsv.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]