Zdravim, nesetkal jste se jiz nekdo s timto problemem? Matce moji pritelkyne se vnutili podomni prodejci telefonnich pausalu. Tech se zbavila, nic nepodepsala. Za par tydnu ji kdosi vola, tvrdi ze je z o2 a zase nuti pausaly, aby presla z predplacene SIM. Rekla, at ji poslou smlouvu, vcetne podminek, ze se na to podiva. Smlouva prisla, neuplna, chybela moznost zruseni sluzby ve zkusebni lhute, jak bylo slibovano, chybel cenik atd. Tak jim to poslala zpet, ze nema zajem. Nicmene to o2 nebranilo, aby pausal zavedlo. Sepsala a poslala reklamaci, ze dodane podklady nepusobily serioznim dojmem, ze nemohla rozlisit, zda se nejednalo jen o dalsi akci podomnich prodejcu, na zaklade ceho ji pausal zavedli, kdyz nepodepsala zadnou smlouvu, jakou maji vubec jistotu, ze pri svem nevyzadanem hovoru -SPAMU- hovori s majitelem SIM atd. Ano, sice mohou tvrdit, ze hovor je nahravan a byl vysloven jakysi predbezny souhlas, ale to je preci absurdni. Jednak vubec nevi, kdo jim fakticky souhlas udili, dale je az absurdni predstava, ze budou i klidne tvrdit, ze treba jiz pouhym zvednutim sluchatka souhlasim se smlouvou, kterou mi budou nabizet. Snad jeste zijeme v pravnim state, kde plati smluvni vztahy na zaklade podepsani/nepodepsani smlouvy? Po zaslani reklamace O2 trochu vymeklo, zase 2 hovory z O2, prvni o zadne reklamaci nevi, druhy vola, ze reklamaci mají, ale jedina sance je napsat vypoved a vymena SIM. Ale vypoved z ceho? Co rusit? Na co se odvolavat? Vzdyt neexistuje zadna podepsana smlouva, zaznam hovoru mají jen pro svou potrebu, ten také nevydaji. Pripadny souhlas po telefonu jim mohl dat kdokoli, to nemuze byt relevantni. Pokud bude hrat stejnou hru jako O2, tak muze klidne tvrdit, ze s nikym z O2 nemluvila, kdovi kam se dovolali a s kym vubec mluvili. Fakt hruza. Je normalni, aby jste nepodepsali zadnou smlovu a pak byli nuceni tuto neexistujici smlouvu vypovidat, aby po vas O2 nemohlo vymahat pausalni platby?
Nedokážu vám poradit v tomto konkrétním případě, ale popíšu, co zabralo v případě mých problémů s operátorem a později i s poskytpovatelem kabelové televize: Upozornila jsem je na to, že pokud se nebudou ke mně chovat jako k zákazníkovi, ale tak jak dosud si budou mou záležitost přehazovat bez pro mě přijatelného řešení, ihned s jejich společností ruším smlouvu a obracím se na konkurenci.Sice v případě kabelovky jsem to vůbec neměla v úmyslu, ale zabralo to skvěle!
Na to pozor,díleři jsou parchanti!Já,nebo spíš manželka,na kterou je telefon u O2 veden,jsme dílerovi podepsali smlouvu na mobilní připojení,určité sjednané podmínky. Po první faktuře vyplynulo,že podmínky plnit nebudou.Tak jsem smlouvu zrušil a musel čekat tři měsíce,až uběhne sjednaná výpověď.
Za ty tři měsíce jsem na ten paušál zaplatil asi 600 Kč.
Jaké bylo překvapení,a docela příjemné,když mi O2 poslali za ty tři měsíce 600 zpátky,že jsem nic neprovolal.
Takže i když služba není nejlevnější,v podstatě jsem u O2 spokojen.Všechny dílery už ode dveří vyhazuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.