Nejste přihlášen/a.
podala jsem si zadost o rozvod, ale manzel nesouhlasi,jak to co nejrychleji vse ukoncit,V manzelstvi se nenarodily zadne deti, jen jsme si udelaly dluhy, ktere se nejspise budou deli pul na pul,dekuji predem za rady.
Pokud jste již podala žádost o rozvod, tak bude záležet jedině na tom, jak rychle bude soud jednat. Samozřejmě to bude snažší v tom, že se nebude projednávat péče o děti. Manžel samozřejmě může mít snahu prodlužovat jednání o rozvod, ale myslím, že moc šancí nemá. Je třeba si pohlídat, aby se ještě víc nezadlužil do doby nabytí právní moci rozvodu. Mohlo by to zbytečně zkomplikovat vypořádání SJM, které bude následovat. Máte pravdu v tom, že dluhy se budou dělit polovinou, pokud se neprokáže, že některé by se třeba týkaly výlučného majetku jednoho z vás.
Zároveň do SJM patří i pasiva, tedy
- závazky, které některému z manželů nebo oběma manželům společně vznikly za trvání manželství, s výjimkou závazků týkajících se majetku, který náleží výhradně jednomu z nich, a závazků, jejichž rozsah přesahuje míru přiměřenou majetkovým poměrům manželů, které převzal jeden z nich bez souhlasu druhého.
Zdroj: vzory.cz/...
Já si myslím, že o rozvodu manželství rozhoduje soud na návrh jednoho z manželů, na základě předložených důvodů nebo skutečností, po přezkoumání okolností a důkazů atd. Když soud rozhodne, že manželství rozvádí, ten druhý může nesouhlasit a nesouhlasit a nesouhlasit a... už toho moc nemůže...i když skoro každé rozhodnutí soudu se dá napadnout...
říkalo se tomu bezpodílové spoluvlastnictví manželů, to se dělilo buď dohodou, nebo na soudu, a dluhy se budou také dělit, i když možná ne půl na půl, pokud vznikly počas trvání manželství. Je to trochu složitější, ale to už posoudí právník...
Doporučuji vzít si právníka. Já to neudělala a dnes platím dluhy z bývalého manželství sama.
Myslíte, že kdyby jste si právníka vzala, že by dnes dluhy platil s Vámi? Možná ano, ale jedině kdyby jste si jej vzala za muže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.