Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Letni dovoná v Řecku a coronavirus

Od: jonky26® odpovědí: 8 změna:
Vážení rádcové... rád bych znal váš názor. Na červenec mám v cestovce, zaplacenou dovolenou do Řecka. Dovolenou jsem nechtěl stornovat, protože stále ještě věřím, že se situace do té doby zlepší, a hlavně mě uklidnilo to, že vláda schválila, že pokud k dovolené nedojde, a my nepřisli o zaplacené peníze, tak že cestovky nám budou dávat, poukazy na příští rok. Jenže to bylo v době, kdy hranice byly uzavřené. Dnes již vláda, hranice otevřela, ikdyž za předpokladu určitých opatření, ale vycestovat můžeme... jak je to teda dnes, s těmi poukazy, když se ty hranice ,,otevřely,,? Platí to stále, nebo si myslíte, že cestovky nás tam budou chtít, za každou cenu vyvést, ikdyž to v té dané zemi, nebude uplně bezpečné, jen aby nám nemuseli vracet peníze za zrušenou dovolenou, nebo nám dávat ty poukazy, nebo budou tak uvědomělí, a když uvidí, že situace v dané zemi, nebude bezpečná, tak že nás nenechají vycestovat, a budou to raději řešit těmi poukazy? Jedná se mě o to, že bylo zákázáno vycestovat, a tam bylo jasný, že cestovka musela dát poukaz (vrátit peníze), ale dnes je již situace taková, že to změnili, a my vycestovat můžeme, jen to néni doporučeny... diky za kazdý rady a názory!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Sestra měla letět začátkem července do Řecka na Zakynthos,zaplatila zálohu 10% a už jí cestovka poslala voucher na příští rok. Platí do konce srpna 2021 a kdyby ho nevyužila tak teprve jí ty peníze vrátí. Ona ho ale využít chce,tak snad už příští rok vycestujeme .My letos taky chtěli opět do Řecka v září ale většinou kupujeme ,,na poslední chvíli,,ale letos s tím vůbec nepočítáme,zaprvé se bojíme a myslíme že to není rozumné někam cestovat i kdyby to šlo a za druhé,raději podpoříme nějaký pension nebo hotýlek u nás v Čechách.;)

hodnocení

2x
Vycestovat můžete tak leda autem. Rozhodně ne letadlem nebo autobusem, na to rovnou zapomeňte. Pak jsou nutné testy, tři tisíce na osobu jak tam, tak poté před návratem domů nebo karantena. Je tohle dovolená? A nechávat peníze rok a půl u cestovky mně osobně taky nepřijde fér. Proč by měl člověk podporovat podnikání někoho jiného? Každý rozumný podnikatel má vytvořené určité rezervy na špatné časy a kdo je nemá, je to čistě jeho problém, ne můj.

Proč ne letadlem, nebo busem? Viděl jste jak plný teď jezdí rychlíky? 80 lidí v jednom voze není problém. A 5 vozů za sebou. To nikdo neřeší.

Cestovky nemůžou vozit lidi do destinací a já předpokládám, že pokud má zaplacenou dovolenou u cestovky, tak má zaplacenou i dopravu. Ale můžu se mýlit a má zaplaceno bez dopravy.

hodnocení

1x

Do zahraničí vás zatím nepřijmou. I když oficiálně OD nás vycestovat můžete, tak aby v tom nebyla nějaká bouda lobbistů cestovek. Jakože my jsme hranice ven otevřeli, tak ztrácíte nárok na reparace. Co na tom, že vás Řecko nepřijme :)

Samozřejmě se to mění ze dne na den jako ponožky, člověk nikdy neví.

mathew
hodnocení

1x

Pokud ČR ani Řecko neoznačí vaši destinaci jako nebezpečnou tak nepočítejte s tím, že vás cestovka nechá doma*smich* Zatím vás tam sice nemá jak dopravit, ale to se do té doby ještě změní. Ted to v podstatě nemá cenu řešit, protože nikdo neví co bude příští týden natož za 2 měsíce;)

hodnocení

0x

K tomu, aby vás cestovka mohla "vyvést" (předpokládám, že máte na mysli "vyvézt") musí být splněn minimálně předpoklad, že vás přijme stát do kterého cestujete. A samozřejmě že se budete smět doporavit na letiště a že z toho letiště poletí nějaké létadlo do vašeho cíle. Nic z toho momentálně nefunguje, to otevření hranic je jen takové gesto.

hodnocení

0x

Pokud vím, tak momentálně už cestovky vouchery dávají pouze poté, co klient doplatí celý zájezd. Takže kdo vouucher nechce, protože nevím, co bude, tak ro radši nechá propadnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma Coronavir
Otázky na téma coronavirus

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]