Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bodnutí hmyzem? fialové kolečko

Od: noha odpovědí: 26 změna:

Ahoj všem, cca před týdnem a půl jsem brouzdal přírodou, lesy atak..ale to i pak, a na levé noze dole mě začalo občas při chůzi něco bolet..jakoby sedřený-spálený kousek kůže při chození. Říkám si, jak si vzpomenu, tak to máznu desinfekcí, trošku omezím chození at se to zahojí.

Jenže když jsem se koukl, tak tam byla jen ranka jakoby od kousnutí..ale žádná krev a nic. Klíště jsem neviděl..jen na rameni, ale tam je to vpoho. Tak mě asi něco kouslo..ale co? *nevi* A pěkně to bolí na dotek. Jinak když se nehýbu a nedotýkám, tak nic ani to nesvědí.

Ve čtvrtek se to začlo pomalinku zhoršovat a v pátek tedy že raděj vyrazím k doktorovi. Říkal že borelioza to nejspíš nebude, že je tam něco zánětlivého. Nasadil antibiotika jak mast-si potírám to místo a prášky. Teplotu jsem si ráno měřil a měl 36.6. Pak jsem si měřil asi 3 hodiny po vzítí prvního léku a mám ted 37.6. Změřím si opět za nějakou hodku a uvidím. Na příbalovém letáku je jak na potvoru napsané, že kdyby byla horečka-což je možný důsledek nežádoucích účinků, tak mám léky přestat brát a opět se domluvit s lékařem. Jenže ten už dnes neordinuje a čekat do pondělka..to asi ne. Mám tedy v plánu při zhoršení teploty je někam na pohotovost.

No a na vás, nesetkaly jste se už s něčím takovým? První dvě fotky jsou ze čtvrtka ráno a ta poslední je ze dneška. Za jeden den se to tak zhoršilo.. Nevíte co mě mohlo takto hnusně kousnout a co by to mohlo být za nákazu? Na netu nic podobného kromě boreliozy nemůžu najít. Velikost je 4x6cm a už poslední dva dny je mi nějak zvlástně, jak kdyby tělo bojovalo s něčím a jak kdybych měl dostat teplotu..kterou jsem dostal vlastně až ted..zatím nízkou.

Bodnutí hmyzem? fialové kolečko
Bodnutí hmyzem? fialové kolečko #2
Bodnutí hmyzem? fialové kolečko #3

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

0x
Trochu to připomíná štípnutí muchničkou, ale na ty je ještě brzo, myslím. Pak přichází v úvahu i nějaký pavouk*nevi*, ale to je fakt jen hádání. M.
noha
hodnocení

Jasně, ono mě mohlo kousnout defakto cokoliv a bohužel to něco mělo hnusného v sobě :(

den98
Dobrý den,zasílám moje foto. Dostala jsem antibiotika,jak píšete Vy za jeden den totální zhoršení,vůbec netuším,co to mohlo být,teplotu jsem zatím neměla. Jen zajímavé jsou moje ruce,ty se mi takto zhoršily taky za jeden den a nechápu,jakou to má souvislost s flekem na noze
Bodnutí hmyzem? fialové kolečko #4
Bodnutí hmyzem? fialové kolečko #5
Bodnutí hmyzem? fialové kolečko #6

noha
hodnocení

Ted jsem si vyhledal info o léku který beru (Amoksiklav) a související i s teplotou. Zatím jsem narazil na dva dotazy s tímto..a kupodivu jsem na tom ještě dobře a možná to k tomu patří? ta teplota?

ulekare.cz/...

Případně k tomu brát ten Paralen na snížení teploty? Já ATB ještě nebral..možná jako dítě..nevím. Tak je to na mě silné a navíc ten "zánět"..moje tělo bojuje, tak s tou teplotou to bude asi normální?

Ale pro jistotu budu volat na pohotovost, jestli mi poradí co dál.

noha
hodnocení

Takže volána pohotovost :) a řečeno to co jsem si myslel, že horečka s tím braním (teprv 1 tableta) nesouvisí..to by bylo ještě brzy..to až tak po 3 dnech a teplota je důsledek té infekce, to v braní tohoto léku nevadí (přitom v příbalovém letáku to zní tak všelijak) a vzít si třeba ten paralen. Tak budu doufat, že vše dopadne dobře.

Možná by trošku pomohl studený obklad.

noha
hodnocení

Jako zábal kolem těla? ..brr

Zatím to zkusím korigovat tím paralenem..před hodkou jsem si ho vzal a teplota spadla o půl stupně..tak uvidíme. Pokud nebude jiné zbytí, tak asi jo, bych si ho dal.

Ale né, myslím na tu nohu :)

houbes*
hodnocení

0x
Nezahravajete si s tím, to vypadá na na špatnou reakci vašeho imunitního systému. Měl byste vyhledat lékařskou pomoc. Zatím to hodně ledujte a dělejte octové zábaly.
noha
hodnocení

Štíplo-bodlo-kouslo mě už kde co..klíště, vosa, včela, mravenec *smich* ale tohle by mě strašně zajímalo, co mi to předalo za infekci..se mi ještě nestalo. Zatím se budu držet rad doktorů..nerad bych třeba na antibiotickou mast plácal ještě ocet apod..možná ten obklad jo. Hlavně to budu sledovat a pak jednat. Ono je i dobré si myslím, že by se mělo v rámci možností nechat tělo, at se s tím tak trošku vypořádá samo.

liska5
hodnocení

0x

Ty antibiotika berte, jsou to docela běžná, vedlejší účinky nejsou takhle divoké, spíš vzácné. Měla jsem Amoksiklav, když se mi nehojila noha a brala po 3 týdny bez problémů. A určitě je nevynechte, ani je nepřestaňte užívat. To by byla největší chyba.

Někdo psal muchnička. Podobný flek mi kdysi udělala na lýtku. Doktor mi dal Dithiaden calcium v šumivých tabletách a Betadine roztok na potírání. Myslím, že se obojí dá koupit. Možná máte doma Fenistil gel. Ten by se hodil. A dávala bych si obklady z jablečného octa. Teplotu nesrážejte, to je obranný mechanismus. To jen, když je 39 a výše.

.Když to zítra ukážete v lékárně, něco Vám na to dají.

noha
hodnocení

Mast mi předepsal Bactroban..hodně masná..pomalu se vstřebává, takže to tam musím nechat volně min 2 hodiny. A když nikam nejdu, což zatím ne, tak si ji tam nechám až do dalšího natírání. Jen do postele to pak trochu utřu. Ta teplota, nechci ji srážet často..třeba jednou denně..uvidíme, kam se to vyšplhá..je mi jasné, že tělo prostě potřebuje i samo bojovat.

liska5

Doktor Vás vybavil dobře. Ten Dithiaden calcium snižuje alergické reakce, ten se dá s antibiotiky. Raději v mezidobí.

noha
hodnocení

Právěže nějaký otok ani nemám..jen velmi nepatrný. Testovaný na alergii všeho možného jsem byl a vše negativní..pravda, už je to nějaký rok. Navíc při těch ATB užívám probiotika. Teplota i bez braní paralenu se ustálila na cca 37.5. Večer při spaní se mi zvedla na 39..jsem myslel, že uhořím :) Tak jsem se odkopal z peřin a klesla..moje chyba, že jsem byl zabalený do peřin a tímpádem teplota narůstala.

72mona
Chlape! Říká vám něco termín "vypotit se"? Pokud je zvýšená teplota či horečka, je dobré zachumlat se do peřin a nechat tělo, ať pracuje. Čím víc se zpotíte, tím lépe. I tím odchází škodliviny. Když máte pyžamo mokré, převléci a hurá zase do peřin. Horečku je žádoucí snižovat až v případě, že to může být pro tělo škodlivé - přes 40°C. M.
noha
hodnocení

To vím..matně pamatuju, jak jsem se potil při horečce..a ani tak velká nebyla. Ale tady nastupovalo jen horko a pocení žádné..takový hnus..jen pořád rostla teplota a myslel jsem, že se uvařím ve vlastním těle. Trošku jsem se potil až k ránu, až byla teplota nižší. Tady ta teplota není z nachlazení apod, takže to bude asi trošku jiné..to jen tak nevypotím a druhý den ok. Tělo bude s tímto ještě chvíli zápasit...dokavad nezaberou ATB..behěm 2-3 dnů od začátku braní..takže první výsledky začnou zítra-pozítří? Tak to aspon cítím a pak jednám.

72mona
Vím, že to není nachlazení, ale princip obrany těla je stejný. Pokud se hůř potíte, je třeba tomu pomoct. Tělo teď bojuje s vetřelcem, tak buďte co nejvíc v klidu. Dostatečně pijte. I tím se dostanou z těla toxiny. To je asi ode mne vše. Je to na vás;) M.
noha
hodnocení

Díky ;) klid a pohodičku si dávám..nic jiného ani nezbývá. Chtělo by se mi nejraděj projít nachvilku ven, ale necítím se na to..radši doma. A pití taky..to jo.

hodnocení

0x

Možná zde budu za blbce, ale na otoky/záněty dávám tvaroh. Vytáhne horkost a působí proti zánětu.

jabraka*
hodnocení

0x

Ať tě kouslo cokoliv,vypadá to na Boreliozu.Ihned navštívit lékaře a polykat antibiotika.Rádo to může napadnout konce nervových cest.

JABRAKA

liska5

Antibiotika, tablety i mast od doktora dostal.

Jen ta probiotika, aby bral v mezidobí braní Amoksiklavu.

Ať ho kouslo cokoliv, vypadá to na alergickou reakci a pěkně rozeběhlý zánět. Na testy na borélii je dle mého brzy. Navíc zbarvení neodpovídá (jasně, ještě může být brzy).

noha
hodnocení

Boreliozu lékař vyloučil. Ale první jsem si to taky myslel, že možná i jo. Ale další den už bylo vidět, že ta to asi nebude. Navíc ATB beru tak jako tak.

Ten zánět je rozběhlý teda fest pěkně..ještě to trošku pracuje a tělo s tím bojuje.

Probiotika to vím, mají se brát mezi ATB.

Jinak teplota ustálená na 37.5°C. Uvidím další dny.

noha
hodnocení

Tak už večer jsem byl bez teploty a dnes taky..super :) Cítím se normálně, teď už za moje tělo nejspíš bojují ATB, které už zabraly. Kolečko se malinko rozlezlo, ale už začíná celkově světlat...tak snad to tak půjde i dál.

72mona
26.04.20 09:18

*uf*

noha
26.04.20 10:36
hodnocení

*uspech* *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]