Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhrada kávy - aneb když káva už nefunguje

Od: infarktmyokardu odpovědí: 13 změna:

Uz si muzu dat klidne 5 kav a nic se nedeje,pred 3 dnama mi fungovala paradne, takze si davam tzv. detox od kavy.

Má někdo nějaké tipy na něco jinýho co fakt funguje a nevsugerovali jste si to? Ma cenu stridat ruzne odrudy kavy, nebo to je nesmysl? Díky, snad si tu poradime navzajem lidicky *palec2*

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

5x

Hlavně mezi tím pijte obyčejnou vodu. Nedostatek tekutin stojí často za únavou. Káva odvoďňuje a ve větších dávkách zakyseluje, tudíž už spíš zatíží, než vzpruží organismus.

infarktmyokardu
hodnocení

Opravdu nechapu co maj vsichni s to vodou, to se mam jako ladovat tim plastem a estrogenama a prat to primo do ledvin?

Voda je nic, staci pit jak clovek potrebuje, telo s tim umi hospodarit.

Vám neteče voda z kohoutku? A liska5 má pravdu :)

infarktmyokardu - při vašem uvažování se brzy potkáte s kardiologem, nebo urologem. Nebo to pak vyřídíte najednou.

hodnocení

1x

Přísloví: Všeho s mírou, je pravdivé. Nic se nemá přehánět a nemá se tělu dělat pašklivosti víc, než je nutné. Káva nemá být drogou která nakopne, oblbne a já nevím co ještě. Je to dobrota a čloěk by si ji měl vychutnat, jako dobrotu. Měla by být pro potěšení a ne pro kalkul. *mir*Na nakopnutí by mělo být dostatek spánku a relaxace. Jen můj názor.

hodnocení

1x

Přečtěte si "Spánek je umění" S. Stevensona. Jeho radami se řídím již nějaký ten pátek a káva funguje jako "zamlada". Jde o to, že tělo nestihlo odbourat starý kofein a tím pádem na nový nereaguje. Pomůže dát si od kávy tři dny pauzu a pak si od ní dávat pauzu pravidelně (já jedu v "nejsnesitelnějším" režimu 2 dny s kávou – 3 dny v pauza, v případě náročných dní najedu na režim "pijte tolik kávy, kolik jen chcete, ale jen když to opravdu potřebujete", tzn. dám si např. jednu kávu před prací, druhou během ní a po zbytek dne žádnou).

Ve dnech pauzy od kávy piju vynikající náhražku – ajurvédské kafe. "Nakopne" prakticky stejně a bez kofeinu, a to díky himálajské bylině brahmi.

hodnocení

0x

Jsou různé kávy s různým obsahem kofeinu. Jsou typy určené na celodenní popíjení (málo kofeinu) a taky nakopávací s velkým obsahem. Čtěte etiketu, co se tam píše.

Na eshopech mají i filtry:

OBSAH KOFEINU:
- nízký obsah kofeinu
- střední obsah kofeinu
- velmi nízký obsah kofeinu
- vysoký obsah kofeinu
- vyšší obsah kofeinu

Z těch známějších s vysokým obsahem kofeinu jsou třeba Lavazza Pienaroma, Izzo Caffé Gold

Takže záleží co jste pil.

infarktmyokardu
hodnocení

Já pil něco z obchodu takže fakt nevím, ale tak když mi ze začátku stačila jedna káva, a ted necejtím účinek po 5 kávě a to to piju postupně a zkouším, aby nenastal opačný efekt, takže to asi nebude tou sílou.

Kazdopadne ted mam pred sebou horu prace, a odpocinek mam az za par dni, ja kavu normalne vubec nepil ale ted je na me casovy natlak tak zacal sem az ted, ale už to nefunguje *ee*

Samozřejmě se na všechno zvykne a pak potřebujete vyšší a vyšší dávku... to je jako se vším. Otupíte. Ale třeba pijete s nízkým obsahem kofeinu, takže zkuste jednu s vyšším obsahem kofeinu jestli poznáte rozdíl. Já piju kafé, že mi chutná, ne kvůli nakopnutí. Přijde mi, že takový efekt neznám. :)

etana*
hodnocení

0x

Desítky let jsem pila kávu, teď jsem přešla na pravý japonský matcha tea, dělám si z něj latté, ale už mi začal chutnat i čistý. Uvolňuje povzbuzující látky postupně, cca šest hodin a skutečně na mne tak působí. Kávu si dávám ze zvyku jednu večer, ale pomalu ji opouštím.

hodnocení

0x

Střídat kávy pomůže pouze různým chutím, Já kávu piju 2x denně,, že mi chutná, ale kdybych si ji dala před večer, klidně usnu, za životabudič to nepovažuju.

Jako náhradu kávy mohu doporučit Roibos African Sun a Mate lemon, nabídli mi to v Oxalisu, že prý to nemám pít od pozdního odpoledne, ale mně to taky moc nevadí

jendad
hodnocení

0x

Podívejte se na film Mravenci nesou smrt. Tam je názorně vysvětleno jak fungují drogy na lidské tělo .

Polopatě řečeno jako kyvadlo . Když se nabudíte , tak o to stejné jde vše na opačnou stranu (utlum) . A drogy není jenom koks , herák , alkohol , ale i ten kofein v kávě nebo čaji. Káva má krátkodobý učinek a pak to jde strmě dolu . Takzvaně kofein se uvolnuje rychle v žaludku . Naproti tomu zelený čaj , u něj se ten kofein uvolnuje až ve střevech a pusobí tak podstatně déle . Navíc jak bylo psáno více se zavodníte než u kávy. Pokuď se chcete opravdu nakopnout , tak si dejte preso . Toho máte malý kalíšek a je to silné jako čert . Protože ho je tak málo , klidně jich dáte více za sebou a nejste nalitý jak váza . Budete pak jak králíček duracel.

doplněno 24.04.20 19:22:

Ještě doplním , aby jste měl otravu kofeinem , tak se myslím počítá asi přes 100 šálku kávy za den . To asi je ta smrtelná dávka .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]