Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Placeni socialniho a zdravotniho po vypovedi

Od: mrklas odpovědí: 4 změna:
Dobry den,mam otazku ohledne placeni socialniho a zdravotniho po vypovedi z prace.
Kvuli korona viru,jsem musel opustit svou praci s vypovedi od zamestnavatele. Dostal jsem dvou mesicni odstupne. Dnes jsem volal s Pracovnim uradem a dva mesice me nemohou registrovat a musim si platit vse sam a otazka zni,zda se musi platit jen zdravotni pojisteni,nebo i socilani?
Dekuji za odpoved.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Proč by tě nemohli registrovat? Registrace je tvoje právo, odstupné = akorát ty dva měsíce nemáš nárok na podporu...

hodnocení

2x

Dobrý den. To jste asi špatně pochopil. Zaregistrovat se na ÚP jako uchazeč o zaměstnání můžete hned. Stát za Vás bude platit povinné zdravotní pojištění. Sociální ne, to povinné není a nehradí ho za nikoho ani stát. Odstupné má vliv jen na podporu. Tu nedostanete hned (dostal jste 2 odstupné platy) ale až po uplynutí těch dvou měsíců.

hodnocení

1x
Zaregistrovat se můžete hned - vyplněním formulářů, které jsou dostupné online. Stačí vytisknout a zaslat poštou. Na úřad osobně nechoďte, je to zbytečné. Úřady práce teď neběží v normálním režimu, osobní schůzky jsou jen v nejnutnějších případech. Pro dotazy využijte infolinku úřadu práce.

etana*
hodnocení

0x

Výše vám správně poradili, mám k tomu jen poznámku, ale to vy víte určitě sám...využijte volných chvílí k intenzivnímu hledání nové práce. Už teď je znát snížená poptávka a ač nevím, co děláte, bude to znát ve všech profesích. Neztrácejte čas.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]