Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodání chaty

Od: zavinac® odpovědí: 5 změna:

Zdravím,,,měla jsem chatu /půlku/ s přítelem.Přítel zemřel a jsou tady jeho dědici.Podotýkám,že chatu obýval svou polovinu ,neurčili jsme si písemně,kde kdo ji bude používat.Ale měl 20 let své místo va chatě zároveňe i já.Tedy každý měl ssvé soukromí i vchod do příbytku.Jak přítel onemocněl tak nechal po sobě veliký nepořádek a zničený jeho objekt.Jeho pozůstalí nechtějí to opravit ani uklidit.Chtějí vyplatit určitou sumu,,ale jak píši bez oprav.Tedy ta chata ztrácí na ceně a já tedy nevím,co s tím udělat.Tvrdí,že to nemusí vyklidit.Že ta půlka toho nepořádku je i na mně.Že půlka je moje,takže i ten binec.Nevím jestli se to zaklásá na pravdě,že nepořádek co způsobil je i můj...i když jsem byla pouze ve své části chaty.I zařízení do jeho příbytku jsem kupovala já.. na něm netrvám.děkuji za odpověd.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Pravděpodobně vlastníte tzv. "ideální polovinu", což tedy znamená, že vám patří polovina každé cihly, polovina každého hřebíku a bohužel i polovina bince a polovina sutin.

Můžete si nechat chatu ocenit a dědice vyplatit (pak vám zůstane chata celá), nebo ji můžete prodat, vyplatit dědice a zůstane vám půlka peněz. Rozhodnutí je na vás.

Co se týká movitých věcí, předpokládám, že jste nebyli manželé, takže každého je to, co za své pořídil (a může to dokázat).

hodnocení

Ano,,,ale jeho osobní věci -ty nejsou moje,,ty by měla dát dopořádku jeho rodina,Ne?

Píšete, že to byl váš přítel, takže jste spolu žili. Pokud se k vyklizení nikdo nemá, tak to vyhoďte sama. Je to snadné. A pokud je máte vyplatit, buď se dohodnete, nebo sežeňte odhadce. O jeho honorář byste se měli podělit.

hodnocení

Byl to můj přítel ale nežili jsme spolu již.Jsou to věci v hrozném stavu řekla bych na žloutenku.Měl Aizhemira takže je to katastrofální,,Hygiena žádná.Bydlel dám na chatě.nechtěl do paneláku.A jak píši jeho děti to nechtějí vyklidit,

@jethro Žádné pravděpodobně, ale určitě. Nemovitosti jsou podílově vždy vlastněné v "režimu" ideálního podílu bez ohledu na výši tohoto podílu.

@zavinac Mám obavu, že dědice nemůže nic přimět k tomu, aby věci uklidili. Tedy pokud by sami nechtěli danou nemovitost začít využívat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]