Nejste přihlášen/a.
Měl jsem u Monety kreditní kartu (dávali 5% zpět za nákup zboží v určité kategorii, vydělal jsem na tom každý měsíc několik stovek), kterou jsem po osekání výhod zrušil. U banky mám ale stále vedený béžný účet a debetní kartu.
Kvůli koronaviru mi letecká společnost zrušila let a hotel mi zrušil ubytování. S tím, že peníze refundují.
Teď jsem si uvědomil, že jsem to všechno platil kreditkou. Kartu jsem zrušil v lednu 2020, platby byly provedené v září 2019.
Zítra bance samozřejmě zavolám, ale je mi jasné, že z toho zase nebudu moct spát.. Nevíte někdo, co se stane, když mi platbu obchodník na zrušenou kreditku vrátí? Připíše mi to banka na běžný účet?
Nejsem bankovní odborník, ale peníze snad nemáte uložené na kartě, ale na bankovním účtu. Takže peníze Vám nikdo na kartu vrátit ani nemůže, vrátí Vám je na účet, ke kterému karta patřila. Karta je jen pomůcka k manipulaci s bankovními operacemi, není to žádné úložiště a je zcela lhostejné, jestli ještě existuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.