číslo účtu, které budete používat k podnikání, budete muset nahlásit na finanční úřad. všechny pohyby na tomto účtu budete muset evidovat v účetnictví. To znamená, že každý nákup, za který zaplatíte bankovní kartou, každý výběr z bankomatu, každou operaci na účtu budete muset evidovat v účetnictví. To stačí výpis v PDF pro účetní ne?
Když chcete vést účetnictví, tak vám nestačí výpis z banky, ale potřebujete doklad, za co byla platba uhrazena. A to samé máte s výdaji. POkud účtetnictví chcete rozumět (jak píšete), absolvujte minimálně dobrý kurz a zbytek nastudujete sama. A nezapomeňte každoročně hlídat změny.
linda96
Nepotřebuji vést účetnictví..pro paušální vedení to nepotřebuji. Právě ale sem nevěděla zda ho musím vést či ne ..zda stačí ty výpisy..
id
Tak se mrkněte jak jste nazvala otázku " VEDENÍ ÚČETNICTVÍ " Přesně ve smyslu otázky jsem odpovídala.
Odpovědná osoba jste pořád vy. Co si domluvíte s účetní, je vaše věc. Ale doporučuji vám se s účetní minimálně poradit, ona vám řekne, co a jak evidovat a co od vás bude chtít.
linda96
Víceméně všemu rozumím..jde mě jen o vysvětlení toho co jsem sem vložila.. Faktury..atd chápu..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.